Robert Kennedy Jr. wil een gooi wil doen naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Hij heeft publiekelijk zijn steun uitgesproken voor Bitcoin. Hoe? Door te zeggen dat hij in mei van dit jaar 14 Bitcoin heeft gekocht voor zijn kinderen. Elk kind krijgt 2 Bitcoin.

Na kritiek kocht hij 14 Bitcoin

Tegen de huidige koers zijn die 14 Bitcoin ongeveer 372 duizend euro waard. Kennedy beschouwt Bitcoin als een symbool van vrijheid en ging over tot investeren in de cryptocurrency nadat hij kritiek had gekregen omdat hij het promootte zonder zelf enige te bezitten.

Ergens is het ook wel symbolisch dat hij deze Bitcoins voor zijn kinderen heeft gekocht. Hij weet namelijk als geen ander hoe zwaar het nalatenschap van vorige generaties kan zijn.

Na aankoop Bitcoin boeit kritiek niet meer

Tijdens een interview op Twitter Spaces met Scott Melker, een bekende crypto-investeerder en podcaster, liet Kennedy weten dat hij dus twee Bitcoins voor elk van zijn zeven kinderen heeft gekocht. Deze aankoop volgde kort na zijn toespraak op de Bitcoin-conferentie in mei. Kennedy maakte zich geen zorgen over mogelijke kritiek vanwege zijn investering in Bitcoin en verklaarde vastberaden dat hij achter zijn beslissing stond.

Kennedy bezit zelf geen Bitcoin

Opmerkelijk is dat Kennedy zich ook als een vernieuwende presidentskandidaat profileert, aangezien hij de eerste is die Bitcoin-donaties via het Lightning Network accepteert. Hij benadrukte echter dat hij geen beleggingsadvies wilde geven en dat hij op dat moment zelf nog geen Bitcoin in zijn bezit had.

Recentelijk is een financieel openbaarmakingsdocument opgedoken waaruit blijkt dat de familie van Kennedy eerder deze maand tussen de 90.000 en 225.000 euro aan Bitcoin bezat.

Tijdens zijn toespraak op de conferentie benadrukte Kennedy dat hij Bitcoin beschouwt als het “digitaal goud” en hij wees de milieuargumenten die tegen Bitcoin worden gebruikt af als afleidingsmanoeuvres. Hij gelooft dat er andere belangrijke kwesties zijn die onze aandacht verdienen in plaats van alleen maar te focussen op Bitcoin’s milieueffecten.

The post Deze man kocht 14 Bitcoin voor zijn 7 kinderen appeared first on BLOX | Nieuws.