De Bitcoin koers zit sinds enkele maanden in een lastig parket en lijkt maar niet het vermogen te hebben om zijn bullish momentum weer op te pakken. Nu geeft de Relative Strength Index (RSI) echter een bullish signaal, dat in het verleden voorafging aan een stijging van 100 procent voor Bitcoin.

Bullish signaal

De RSI is een indicator uit de technische analyse die het momentum van een asset aangeeft; waarmee we in principe kunnen bepalen of Bitcoin overhyped of ondergewaardeerd is. Scores van boven de 50 met een opwaartse trend betekenen dat de bulls in controle zijn.

Scores van onder de 50 in een dalende trend betekenen dat de bears in controle zijn.

Hoewel de indicator onder de 50 hangt, is deze flink gestegen sinds 18 augustus. Ook is er sprake van een bullish divergentie (groene lijn). Dit komt voor als het momentum stijgt, terwijl de koers daalt.

Dit impliceert dat de koersdaling niet legitiem is en we mogelijk een bullish koersexplosie krijgen van Bitcoin.

Net als in november 2022

De laatste keer dat we een bullish divergentie zagen voor de Bitcoin koers was in november 2022; de maand waarin het grote FTX over de kop ging en Bitcoin naar zijn voorlopige bodem van 15.500 dollar afzakte.

Inmiddels koersen we binnen op 25.700 dollar, maar hebben we eerder dit jaar ook een Bitcoin koers van ruim 31.000 dollar gezien. Als we voor deze bullish divergentie een vergelijkbare stijging krijgen, dan zou dat een Bitcoin koers van ongeveer 52.000 dollar opleveren.

Daarmee zitten we alweer heel dichtbij de all-time high die in november 2021 bereikt werd en op 69.000 dollar staat. Zou het mogelijk zijn om die all-time high dit jaar nog eens aan te tikken? De kans daarop lijkt klein, maar voor het jaar 2024 ziet het er met de Bitcoin Halving (april 2024) alweer een stuk rooskleuriger uit.

The post Deze indicator veroorzaakte eerder een stijging van 100% voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.