Bitcoin is er sinds afgelopen week in geslaagd om een koersexplosie van 20 procent op de borden te zetten. Als we de analisten van Matrixport mogen geloven, dan moet de markt nu waarschijnlijk even op adem komen. Dit baseren zij op hun eigen versie van de Fear & Greed Index, die in een kleine week van 10 naar 93 procent sprong.

De index volgt als het ware het sentiment en de emoties in de markt.

Wat betekent dit?

In principe betekent een hoge score dat er veel hebzucht in de markt is. Meestal gaan hoge scores gepaard met lokale toppen voor de koers. Wat dat betreft is de kans aanwezig dat we Bitcoin nu even op adem zien komen en dat de koers wat blijft hangen op dit niveau of zelfs een kleine daling maakt.

Na het nieuws over de Spot Bitcoin ETF aanvraag van BlackRock schoten de koersen omhoog. Het enthousiasme over die ontwikkeling zou volgens de index van Matrixport nu wel redelijk in de koers verwerkt zijn.

Dat wil zeggen dat de meeste mensen omwille van dit nieuws willen bijkopen dat reeds gedaan hebben. “Onze Bitcoin Greed & Fear Index heeft in recordtijd een exorbitant niveau bereikt. Het kan voor korte-termijn handelaren slim zijn om wat winsten te pakken”, aldus Markus Thielen van Matrixport in een email aan CoinDesk.

Er is nog hoop

Het 21-daagse bewegende gemiddelde van de index ligt echter nog rond de 50 procent (zwartgrijze lijn in grafiek) en dat zou eventueel hoop bieden voor een verdere stijging. Meestal zien we de koers dalen op het moment dat die lijn piekt.

Aan de andere kant is het ook mogelijk dat het 21-daagse bewegende gemiddelde achterblijft op de daadwerkelijke index. Dat zou gebeuren als het sentiment nu al achteruitgaat, wat natuurlijk een negatieve impact op het gemiddelde uitoefent.

“Het feit dat het 21-daagse bewegende gemiddelde nog stijgende is, kan een signaal zijn dat de Bitcoin koers nog meer terrein te winnen heeft nadat de huidige fase van exorbitante interesse is afgekoeld met wat consolidatie”, zo voegt Thielen toe.

Voor nu tikt Bitcoin rustig binnen op 30.018 dollar en daarmee staat er een plus van 17,33 procent in de boeken voor de afgelopen zeven dagen. Met die koerswinst staat Bitcoin op een market cap van 582 miljard dollar.

The post Deze indicator suggereert dat de opleving van Bitcoin voorbij is appeared first on BLOX | Nieuws.