De Bitcoin koers schommelt al weken tussen de 28.500 en 31.000 dollar, maar er is één indicator die mogelijk op korte termijn een koersexplosie kan veroorzaken. Het gaat om de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin die een rally kan veroorzaken als deze onder de 37 valt. Hoog tijd om die indicator eens onder de loep te nemen.

Dalende RSI is bullish voor Bitcoin

De Relative Strength Index is een indicator die het momentum van koerstrends meet. Momenteel zweeft deze al een tijdje tussen de 37 en 50, wat ervoor zorgt dat de bears de situatie onder controle kunnen houden. In de onderstaande grafiek van Negentropic zien we duidelijk het belang van deze indicator terug.

Bron: Negentropic

Iedere keer dat de RSI van Bitcoin een dieptepunt bereikte (met name als deze onder de 37 terechtkwam) schoot de koers niet lang daarna omhoog. Volgens de heren van Negentropic is dat, in combinatie met de sterke vraag naar Bitcoin rond de koersen van 27.800 tot 28.500 dollar, bullish voor Bitcoin.

Om de door hen voorspelde stijging te veroorzaken moet de RSI echter nog wel dalen. Voor nu blijft deze tussen de 37 en 50 zweven, maar zoals je kunt zien werd vanaf begin augustus een scherpe daling ingezet.

Altcoins onder druk door zwakke prestaties Bitcoin

Wat betreft altcoins zijn de heren van Negentropic, die overigens de oprichters zijn van het populaire on-chain analysebedrijf Glassnode, wat minder positief. Zonder een “verrassende positieve ontwikkeling” zal het volgens de analisten in ieder geval tot NA de zomer duren voordat altcoins weer positieve koersactie laten zien.

“Als Bitcoin zakt, dan voelen altcoins de druk”, zo schrijven de heren van Negentropic op X (of Twitter). Als we naar de grotere altcoins kijken, dan doet alleen Solana het goed ten opzichte van Bitcoin.

Ethereum, MATIC, ATOM en verschillende andere munten moesten terrein inleveren op Bitcoin in augustus. Wat dat betreft lijkt Bitcoin op dit moment weer te heersen op de markt en is het wachten op een nieuwe koersexplosie van de munt waar het allemaal mee begon.

Zou een daling van de RSI onder de 37 die broodnodige stijging kunnen veroorzaken voor de Bitcoin koers?

The post Deze indicator kan de volgende stijging voor Bitcoin veroorzaken appeared first on BLOX | Nieuws.