Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digitall, is ervan overtuigd dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente zal verlagen, ondanks zijn eigen twijfels over de noodzaak ervan. Hij noemt deze macro-financiële omstandigheden gunstig voor Bitcoin en edelmetalen. Maar waarom?

Bullish op Bitcoin ETFs en prijzen

Novogratz benadrukt de rol van Bitcoin Exchange Traded Funds (ETFs) als drijvende kracht achter zijn bullish houding. Hij voorspelde eerder dat de prijs van Bitcoin de $100.000 zou kunnen overstijgen in 2024, mede door het “runaway momentum” in Bitcoin ETFs.

De goedkeuring van Bitcoin ETFs door de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft institutionele investeerders aangetrokken en het vertrouwen in de legitimiteit van Bitcoin versterkt. Novogratz gelooft dat deze institutionele interesse de prijzen van Bitcoin verder zal opdrijven.

Fed-cut verwachtingen afgenomen, maar Bitcoin blijft sterk

Hoewel de kans op drie renteverlagingen door de Fed in 2024 is afgenomen, blijft Bitcoin sterk. Recente economische nieuwsberichten tonen veerkracht in de Amerikaanse economie, maar het overgrote deel van de Bitcoin-community kijkt op dit moment vooral uit naar de aanstaande halving van Bitcoin, die verwacht wordt op 20 april.

Iedereen bullish, behalve Arthur Hayes

Voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes is bullish op de lange termijn, maar voorspelt voor de korte termijn een mogelijke neerwaartse trend rond de halving van Bitcoin. Hij heeft namelijk wat twijfels geuit over de gangbare positieve verwachtingen rond dit vierjaarlijkse evenement. Hij waarschuwt dan ook voor een mogelijke prijsdaling als gevolg van overmatig bullish sentiment rond de halving.

The post Deze grote investeerder blijft optimistisch ondanks twijfel over renteverlaging appeared first on BLOX | Nieuws.