In een recente aflevering van de Wolf of All Streets podcast was fondsbeheerder Mark Yusko te gast. Momenteel zit Yusko in de rol van CEO en CIO van Morgan Creek Capital, een hedgefonds met een focus op crypto. Tijdens de podcast deelt Yusko waarom hij bullish is over Bitcoin en wat hij verwacht voor de koers.

Volgens Yusko kan Bitcoin in potentie de market cap van goud evenaren.

De market cap van goud

Vanwege de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden roepen veel mensen dat Bitcoin het digitale goud is. Mark Yusko behoort ook tot die groep en om die reden verwacht hij een toekomstige Bitcoin koers van tenminste 300.000 dollar per munt.

Vanaf de huidige koersniveaus zou dat een stijging van meer dan 1.000 procent opleveren. In de podcast vertelt Yusko dat Bitcoin volgens hem superieur is aan goud, mede vanwege de eenvoud waarmee Bitcoin mee te nemen en te versturen is.

“Als ik een goudbaar had, deze door de helft wilde breken om jou vervolgens een halve baar te overhanden, dan zou het eerste probleem zijn dat ik niet sterk genoeg ben. Ten tweede kan ik goud niet in een computer stoppen om het vervolgens naar jou op te sturen.

Als ik jou Bitcoin wil versturen, dan hoef ik slechts op een paar knoppen te drukken en we zijn klaar. Dat maakt Bitcoin een superieure store of value. Om die reden geloof ik dat het zonneklaar is dat Bitcoin en goud op gelijke hoogte zullen komen”, aldus een overtuigde Mark Yusko.

Market cap van goud

Op dit moment is de totale market cap van goud ongeveer 12 biljoen dollar, mar daar zitten ook andere toepassingen bij. Bijvoorbeeld de verwerking van goud in juwelen. Uiteindelijk is er volgens Yusko ongeveer 6 biljoen dollar aan goud dat als investering wordt aangehouden.

Als Bitcoin dat niveau zou bereiken, dan zitten we met een koers van ongeveer 300.000 dollar. Verder geeft Yusko aan dat hij geen flauw idee heeft wanneer Bitcoin die koers zal bereiken.

“Wanneer we die koersen gaan zien? Morgen? Overmorgen? Het maakt me niet uit. Ergens in de toekomst. Dat getal van 300.000 dollar is een inkoppertje”, zo gaat Yusko optimistisch verder over Bitcoin.

The post Deze fondsbeheerder verwacht een Bitcoin prijs van 300.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.