Bitcoin mining is een fundamenteel mechanisme dat transacties valideert, ze aan de blockchain toevoegt en nieuwe Bitcoins in omloop brengt. Normaal zijn het de grote zogenaamde miningfarms met hun duizenden apparaten die de kar trekken, maar onlangs lukte het één individu om het netwerk te verslaan. Hoe zit dat?

Bitcoin mining begrijpen

Bitcoin-mining vormt het fundament van het Bitcoin-netwerk en fungeert als een gedecentraliseerd consensusmechanisme. In tegenstelling tot traditionele financiële systemen, waarbij een centrale autoriteit toezicht houdt op transacties, worden Bitcoin-transacties geverifieerd door miners. Miners gebruiken krachtige computerhardware om complexe wiskundige puzzels op te lossen, bekend als proof-of-work. Dit proces valideert niet alleen transacties, maar beveiligt ook het netwerk tegen aanvallen.

Als beloning voor hun inspanningen ontvangen miners nieuw Bitcoins en transactiekosten. Deze nieuw gecreëerde Bitcoin staat bekend als de ‘blokbeloning. Mining speelt ook een cruciale rol bij het beheersen van het aanbod van Bitcoin; na verloop van tijd nemen de blokbeloningen af in een voorspelbaar halveringsevenement.

Een solo miner wint Bitcoin

Het laatste nieuws is de indrukwekkende prestatie die is geleverd door een solo miner met een hash-snelheid van ongeveer 1 petahash per seconde (PH/s). Deze miner heeft met succes een blokbeloning van 6,25 Bitcoin (BTC) veiliggesteld, die tegen de Bitcoin koers 149.724,20 euro waard is.

Wat deze prestatie opmerkelijk maakt, is dat het zeldzaam is dat een dergelijke kleinschalige miner die een blok wint. Tegen de huidige moeilijkheidsgraad om Bitcoin te minen, is de verwachten dat eens in de 7 jaar een solo miner als eerste de puzzel op lost.

Onafhankelijke Bitcoin miners bundelen

De miner, geïdentificeerd met de tag bc1q2za4ejga366sn288273pty8trasn5zs4y9hqg6, heeft deze indrukwekkende prestatie geleverd met behulp van de Solo CKpool mining-service. Beheerd door Con Kolivas, is de Solo CKpool een mining pool die onafhankelijke miners aantrekt die hun krachten willen bundelen.

Er wordt gespeculeerd dat de succesvolle miner een S17 Bitcoin Miner heeft gebruikt met een hash-snelheid van ongeveer 1 PH/s, aanzienlijk lager dan de meeste BTC-mining entiteiten.

Bij het oplossen van een blok kunnen miners die deze pool gebruiken een indrukwekkende 98% van de beloning behouden, een opvallend contrast met traditionele, grotere mining pools.

The post Deze eenzame strijder verslaat alle reuzen en wint 6,25 Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.