Een half miljoen gebruikers kregen te horen dat zij vóór december hun geld moeten opnemen. De Duitse cryptobank Nuri stopt ermee als gevolg van de bearmarkt. Het is nu bezig met de laatste voorbereidingen voor de sluiting.

Opnemen kan tot 18 december

In augustus bleek al dat de bank kampte met liquiditeitsproblemen. Dit betekent dat de bank niet kon voldoen aan de betalingen. Destijds wilde de bank er nog niet met de pet naar gooien, en vertelde de bank dat het door zou gaan. Het ging opzoek naar een overname, maar die is er uiteindelijk nooit gekomen.

Als gevolg hiervan heeft de Duitse cryptobank zijn 500.000 gebruikers gezegd dat zij geld van hun rekeningen af moeten halen. “Nuri beëindigt haar bedrijfsactiviteiten. Wij vragen onze klanten om hun fondsen en activa op te nemen tot 18.12.2022”, zo vertelt de bank op Twitter.

Het nieuws werd verspreid via een blogpost op de website van de bank. Daar brengt CEO Kristine Mayer de gebruikers op de hoogte. In het bericht worden de klanten, werknemers, aandeelhouders en de oprichters nadrukkelijk bedankt.

Fondsen wel veilig

Als klanten toch nog fondsen op de bank hebben staan, hoeven zij zich gelukkig geen zorgen te maken. “Klanten hebben toegang en kunnen alle fondsen opnemen tot de genoemde datum. Alle activa op uw Nuri-rekening zijn veilig en worden niet beïnvloed door het faillissement van Nuri. Handel zal mogelijk zijn tot 30/11/2022,” luidt de post.

De CEO zegt dat “de uitdagingen dit jaar onoverkomelijk zijn geworden door het moeilijke economische en politieke klimaat van de afgelopen maanden, waardoor we geen nieuwe fondsen konden werven of een overnemer konden vinden.”

Zakenpartner ook failliet

“Bovendien verergerde het faillissement van een van onze belangrijkste zakenpartners de situatie aanzienlijk en bracht ons over de rand. Als gevolg daarvan moest Nuri in augustus van dit jaar tijdelijk faillissement aanvragen.”

Deze zakenpartner wordt niet genoemd, maar CoinTelegraph verwacht dat dit gaat om Celcius, een cryptoleenbedrijf dat dit jaar faillissement aanvroeg. Dit bedrijf had namelijk met Nuri samengewerkt om Bitcoin rekeningen aan te bieden. Deze werden gestopt toen het slechter begon te gaan met Celsius.

The post Deze Duitse cryptobank met half miljoen klanten verklaart zichzelf failliet appeared first on BLOX | Nieuws.