Yahoo News heeft een interessant artikel over een astroloog die helemaal over de zeik is, omdat hij flink verloren heeft met crypto. Tuurlijk, er is sprake van leedvermaak, maar het artikel dient ook als waarschuwing om voorzichtig te zijn met investeren als je mentaal niet lekker in je vel zit.

Caleb Hammer, een YouTuber die over geld praat, interviewde Racso, een 24-jarige astroloog.

Hefboomcontracten zijn gevaarlijk

Racso begon in 2020 met cryptovaluta. Hij had 40.000 dollar geïnvesteerd en maakte daar 440.000 dollar van. Maar hij handelde met veel geleend geld, wel 17 keer meer dan hij had.

Dat is heel veel, maar dit zijn geen traditionele leningen. Racso leende van cryptoplatformen in de vorm van hefboomcontracten. Dat kan soms tegen 125 keer de originele inleg!

We leggen niet uit wat dit is en hoe dit werkt, maar weet dat het in ieder geval heel veel risico’s met zich meebrengt. Dat ontdekte Racso ook.

In 2022 stortten twee cryptovaluta in: FTX en Terra/Luna waardoor Racso 70% van zijn geld verloor. Voor iemand die sterren kan lezen, had hij op zijn minst wel de val van deze twee grote cryptobedrijven kunnen voorspellen toch? Oké, dat is flauw.

Racso is een clown, nog nooit zo boos als nu

Racso wil de toekomst voorspellen als astroloog, maar heeft hier nog geen geld mee verdiend. Zijn portfolio is op dit moment waardeloos waardoor hij leeft van creditcards, zelfs zijn huur betaalt hij met creditcard. Hij geeft nog maar een paar dollar op zijn bankrekening staan.

En Hammer? De interviewer? Hammer noemt Racso een clown. ‘Hij heeft een baan nodig, een budget en moet van zijn creditcards af. Maar eerst moet hij toegeven dat hij een probleem heeft.’

Racso legt uit dat een reguliere baan een worst-case scenario is, maar Hammer gelooft dat de huidige situatie van Racso niet erger kan worden. ‘Ik ben bijna klaar om je eruit te schoppen,’ zegt Hammer tijdens het interview. ‘Nog nooit ben ik zo boos geweest als nu.’

The post Deze astroloog verloor 440.000 dollar door crypto, interviewer was nooit eerder zo boos appeared first on BLOX | Nieuws.