De recente uitspraak over Ripple heeft een daling in de dominantie van Bitcoin veroorzaakt, terwijl de Nasdaq stijgt. Deze ontwikkeling wijst mogelijk op een aanstaand altcoin-seizoen in het derde kwartaal. Analisten signaleren dat beleggers hun winsten in Bitcoin nu kunnen verplaatsen naar alternatieve cryptocurrencies, en een CryptoQuant-rapport bevestigt dit idee. Laten we eens dieper ingaan op de opkomende signalen van een altcoin-seizoen en de mogelijke implicaties voor de cryptomarkt.

Bitcoin dominantie daalt na XRP-uitspraak

Na de gedeeltelijke juridische overwinning van Ripple tegen de Amerikaanse Securities Exchange Commission is de dominantie van Bitcoin onder de 50% gezakt. Op dit moment bedraagt de Bitcoin-dominantie 49,83%, na een hoogtepunt van 52% op 29 juni. De uitspraak op 12 juli veroorzaakte een scherpe daling in de dominantie van Bitcoin op de grafieken.

Nasdaq stijgt en geeft ruimte aan altcoins

Volgens Gordon Grant, managing director of trading bij Genesis Trading, zijn er signalen voor een altcoin-seizoen in het derde kwartaal. Een belangrijk risicoproxy dat de prestaties van altcoins vaak begeleidt, is de Nasdaq. Deze index heeft sinds het begin van 2023 een stijging van 38% doorgemaakt en bevindt zich nu op 14.063 punten, dichter bij zijn all-time high van 15.498 punten in april 2021. Historisch gezien presteren altcoins goed wanneer de Nasdaq stijgt.

CryptoQuant-rapport bevestigt aanstaand altcoin-seizoen

Een recent rapport van CryptoQuant dat is gedeeld met The Block, beweert dat de daling in de marktdominantie van Bitcoin wijst op een mogelijk begin van een altcoin-seizoen. Ondanks de positieve uitspraak over XRP blijft de sentimentanalyse in de derivatenmarkten echter negatief onder handelaren.

Memecoins kunnen profiteren van XRP-uitspraak

Een kwartaalrapport van CoinGecko benadrukte de winsten die verschillende memecoins in mei 2023 behaalden. De stijging van Pepe met 1813x piekrendement, gevolgd door een notering op Binance met een marktkapitalisatie van $1,8 miljard, viel op. Een analist suggereerde dat de uitspraak over XRP mogelijk een nieuwe opleving kan teweegbrengen voor memecoins, die voornamelijk gedreven worden door sterke gemeenschappen in plaats van een gecentraliseerd team.

Conclusie

Met de dominante positie van Bitcoin onder de 50% en een stijgende Nasdaq-index lijken de signalen voor een altcoin-seizoen in het derde kwartaal veelbelovend. Beleggers kunnen hun winsten uit Bitcoin verplaatsen naar alternatieve cryptocurrencies, en memecoins kunnen ook profiteren van de positieve uitspraak over XRP. Hoewel sommige analisten waarschuwen voor de risico’s in de cryptomarkt, kan het komende kwartaal een boeiende tijd worden voor altcoin-liefhebbers en cryptohandelaren.

The post Deze analisten verwachten nieuwe altseason na Ripple-uitspraak appeared first on BLOX | Nieuws.