Terwijl investeerders de adem inhouden bij elke beweging van Bitcoin, waarschuwt crypto-analist Nicholas Merten voor potentiële turbulentie op het pad van de digitale valuta. Zijn recente uitspraken bieden een intrigerend perspectief op de toekomstige bewegingen van Bitcoin, vooral gezien de huidige macro-economische context. Maar wat betekent dit concreet voor de cryptokoning?

Koppeling tussen liquiditeit en waardeontwikkeling

Merten, die een omvangrijk publiek van meer dan een half miljoen volgers op YouTube heeft, wijst nadrukkelijk op een cruciaal element in de waardeontwikkeling van Bitcoin: liquiditeit. Hij beweert dat Bitcoin, en financiële activa in het algemeen, afhankelijk zijn van liquiditeit om waarde te appreciëren. De crypto-analist benadrukt dat Bitcoin’s vermogen om te fungeren als een hedge tegen geldontwaarding het tegenovergestelde effect heeft tijdens periodes van monetaire inkrimping en zou moeten worstelen tijdens zulke fasen. Simpel gezegd, als de geldtoevoer afneemt, staat Bitcoin een ‘erg lastige periode’ te wachten.

Investeerderssentiment als cruciale factor

Interessant is dat Merten ook de spotlights richt op het sentiment onder investeerders. Hij identificeert een mogelijke omslag in de marktdynamiek als degenen die momenteel kopen binnen het bereik van $25.000 – $32.000, het ondersteuningsniveau, het gevoel krijgen dat het momentum om door de huidige weerstand heen te breken, tussen $28.000 en $32.000, niet sterk genoeg is. Dit zou investeerders ertoe kunnen brengen hun posities te liquideren en de markt zou kunnen omslaan.

Bitcoin op een kritiek handelspunt

Op het moment van schrijven van de bron verhandelt Bitcoin tegen een prijs van $27.715. Dit prijsniveau is, gezien de opmerkingen van Merten, bijzonder interessant, aangezien het zich bevindt in een bereik waar een potentiële verschuiving in het marktsentiment zou kunnen plaatsvinden. Mocht het sentiment keren en de marktkopers zich terugtrekken, dan zou dit volgens de analist een ommekeer kunnen signaleren.

Conclusie

De reflecties van Nicholas Merten weven een tapestry van overwegingen die de komende maanden in de gaten moeten worden gehouden voor Bitcoin-investeerders. Terwijl de cryptomarkt bekend staat om zijn vermogen om zowel analisten als investeerders te verbazen, bieden dergelijke analyses een welkome invalshoek om de mogelijke wegen die voor ons liggen te begrijpen en te overwegen. Hoewel de toekomst ongeschreven blijft, bieden dergelijke inzichten waardevolle overpeinzingen over de mechanismen die de machtsdynamiek op de cryptomarkt kunnen sturen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Deze analist voorspelt ‘erg lastige periode’ voor Bitcoin, en dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.