De cryptowereld is altijd vol verrassingen en nieuwe mogelijkheden. Een recente vergelijking tussen Cardano (ADA) en Amazon’s beginjaren heeft de aandacht getrokken van cryptokenners en investeerders. Ondanks de recente uitdagende marktomstandigheden, wijst Dan Gambardello, oprichter van Crypto Capital Venture, op opmerkelijke parallellen tussen Cardano en Amazon’s vroege dagen. Laten we dieper ingaan op de visie van Gambardello en de mogelijke implicaties voor de toekomst van Cardano.

Parallellen met Amazon’s traject

Terwijl ADA-houders de afgelopen jaren tegenvallende marktprestaties hebben ervaren, benadrukt Gambardello dat de vergelijking tussen Cardano en Amazon niet gebaseerd is op technologie of specifieke prestaties, maar eerder op fundamentele principes en langetermijnwaarde. Gambardello wijst erop dat Amazon’s aandelenkoers tussen 1999 en 2001 kelderde van een historisch hoogtepunt van $5,25 naar 30 cent.

Evenzo bereikte ADA’s laatste hoogtepunt in de bullmarkt iets meer dan $3 in september 2021 en is het nu gedaald naar ongeveer 25 cent. Volgens Gambardello kan het kopen van ADA in 2023 vergelijkbaar zijn met het kopen van Amazon-aandelen in 2001, gezien Cardano’s potentieel om als financieel besturingssysteem voor de wereld te dienen.

Sterke fundamenten voor de toekomst

De vergelijking gaat verder wanneer Gambardello wijst op de huidige marktkapitalisatie van Cardano, die ongeveer $8,9 miljard bedraagt, in vergelijking met Amazon’s marktkapitalisatie van $2,2 miljard na de ineenstorting van de aandelenkoers. Dit impliceert dat Cardano, zelfs na een daling van 90%, een hogere waardering heeft dan Amazon in een vergelijkbaar stadium.

Gambardello verwijst ook naar een brief van Jeff Bezos aan Amazon-aandeelhouders tijdens de neergang van het bedrijf. Bezos benadrukte destijds dat Amazon ondanks de daling van de aandelenkoers sterker stond dan ooit tevoren. Gambardello trekt hieruit parallellen naar Cardano en stelt dat het blockchain-netwerk nu beter gepositioneerd is dan ooit, vooral met vooruitgang zoals staking, slimme contracten en schaalbaarheid.

Opkomende klantacceptatie en focus op beveiliging

Gambardello benadrukt verder de focus van Cardano op beveiliging en decentralisatie, waarbij hij het gunstig vergelijkt met andere blockchains zoals Solana, die volgens hem tekortschieten op deze gebieden. Hij wijst op Cardano’s vroege stadia van klantacceptatie, waarbij verschillende bedrijven bouwen op het blockchain-netwerk, vergelijkbaar met Amazon’s voortdurende aandacht voor klantbeleving, wat leidde tot zijn langetermijnsucces.

Een toekomst met potentieel

Met startups die Cardano al inzetten en het voorbeeld van World Mobile dat de onverbonden mensen wil verbinden en degenen zonder bankrekening wil bankieren, ziet Gambardello veel onaangeboorde potentie in Cardano. Hij vergelijkt Cardano met Amazon’s beginjaren en gelooft dat het blockchain-netwerk goed gepositioneerd is voor langetermijnsucces, wat waardevolle kansen kan bieden aan investeerders met het vooruitziende vermogen om zijn potentieel te herkennen.

Conclusie

De vergelijking tussen Cardano en Amazon mag dan gedurfd zijn, maar ze legt de nadruk op het potentieel en de groeimogelijkheden die inherent zijn aan de wereld van crypto. Terwijl Cardano zich blijft ontwikkelen en meer adoptie aantrekt, blijft de cryptogemeenschap nieuwsgierig naar de komende hoofdstukken van deze fascinerende reis.

The post Deze analist noemt Cardano ‘het Amazon van crypto’ en dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.