De populaire pseudonieme handelaar DonAlt, die er in november 2022 in slaagde om vrijwel exact de bodem voor Bitcoin te voorspellen, deelt nu zijn zorgen over het korte termijn koersverloop van de digitale munt. Het baart DonAlt zorgen dat Bitcoin het maar niet lukt om hogere koersen neer te zetten, ondanks al het goede nieuws dat momenteel naar buiten stroomt.

Zorgen om Bitcoin

Als Bitcoin onder de 30.000 dollar terechtkomt, dan gaan volgens DonAlt “de lichten uit” voor de digitale munt. In principe heeft de koers dan de aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF van BlackRock, positieve uitspraken van BlackRock CEO Larry Fink en de positieve uitkomst van de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) genegeerd.

Ergens heeft DonAlt hier een punt. We hebben ook nog de aankondiging van een Europese Spot Bitcoin ETF gezien, die overigens aan de Amsterdamse beurs handelt. “Wat kan deze steen nog laten pompen? De bulls moeten hier snel instappen of ik ga denken dat een koers van 20.000 dollar niet onmogelijk is”, aldus DonAlt.

“Ik denk dat het momenteel een kwestie van 50/50 is, zowel de bulls als de bears hebben een kans. Een sluiting onder de 29.500 zou slecht zijn. Bitcoin moet het ETF-momentum vasthouden. Sluiten we boven de 33.000, dan zijn we terug in de all-time high range en hebben we de wind in de rug van de ETF. Ik laat het de markt lekker uitzoeken voordat ik instap”, aldus DonAlt.

Moeilijk moment

Het is duidelijk dat Bitcoin het op dit moment moeilijk heeft. De koers tikt namelijk binnen op 29.962 dollar en daarmee is de symbolische grens van 30.000 dollar weer verloren. DonAlt heeft er gelijk in dat we een gigantische stroom aan goed nieuws mochten verwerken, maar er zijn ook zeker negatieve ontwikkelingen aan te stippen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de macro-economische omstandigheden? We hebben net een periode van 15 maanden met een totaal van 10 renteverhogingen van de Amerikaanse Federal Reserve achter de rug.

Vaak duurt het ~12 maanden voordat de volledige impact van een renteverhoging voelbaar is binnen de economie. Wat dat betreft kan het nog wel even duren voordat we de volledige impact hiervan op de economie terugzien. Het kan best zijn dat Bitcoin die druk nu begint te voelen en daardoor moeite heeft om boven de 30.000 dollar te blijven.

The post Deze analist maakt zich grote zorgen over Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.