De bitcoin-industrie is momenteel aan een hele belangrijke periode begonnen met de opkomst van Spot Bitcoin ETFs (Exchange-Traded Funds). Volgens recente data is er wereldwijd al voor meer dan 4,16 miljard dollar aan cumulatieve waarde verzameld in Spot Bitcoin ETFs.

Canada is op dit moment de grote pionier op het gebied van Spot Bitcoin ETFs, met zeven actieve fondsen die een totaal van 2 miljard dollar aan bitcoin beheren.

Canada is de bitcoin-baas

Voor dit moment mag Canada zich dus de baas noemen op het gebied van Spot Bitcoin ETFs. De spotlights schijnen momenteel hun felste licht op de Purpose Bitcoin ETF, de grootste Spot Bitcoin ETF ter wereld, die voor een totaal van 819,1 miljoen dollar een bitcoin in beheer heeft.

Deze Spot Bitcoin ETF is als een baken voor de progressieve houding van Canada ten opzichte van bitcoin en de integratie van digitale schaarste in hun financiële ecosysteem.

Europa, geleid door Duitsland, toont in vergelijking met zijn buurlanden ook een meer open houding naar de industrie. Zij lanceerden in juni 2020 de ETC Group Physical Bitcoin, een beleggingsproduct waar sindsdien voor 802 miljoen dollar aan bitcoin in is verzameld.

Daarmee is deze Duitse ETF de op één na grootste Spot Bitcoin ETF ter wereld. Tot op heden zijn er slechts acht landen die een Spot Bitcoin ETF lanceerde. Het grote wachten is momenteel nog op Amerika.

Wachten op Amerika

Het wachten op Amerika kwam extra in de spotlights te staan nadat het grote BlackRock eerder dit jaar een Spot Bitcoin ETF op de markt wilde brengen. Tot op heden blijft de financiële waakhond van de Verenigde Staten, de Securities and Exchange Commission (SEC), een grote blokkade vormen voor de komst van Spot Bitcoin ETFs in Amerika.

Volgens de experts zou een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten op de eerste dag al voor 1 miljard dollar aan kapitaal kunnen opslurpen. Dat moeten we eerst nog maar zien, maar dat zou een behoorlijk succesvolle eerste dag markeren voor de Spot Bitcoin ETF in Amerika.

Al moeten we ook nog maar afwachten of er überhaupt een Spot Bitcoin ETF komt in Amerika, want voorlopig houdt de SEC alle aanvragen nog tegen.


The post Deze 20 actieve Spot Bitcoin ETFs beheren al ruim $4 miljard aan bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.