Uit recente data van Stand with Crypto blijkt dat ten minste 18 Amerikaanse senatoren hun steun uitspreken voor cryptovaluta. Onder hen vallen de Republikeinse senatoren Cynthia Lummis en Ted Burr. Stand with Crypto is een non-profit belangenorganisatie van Coinbase.

Cynthia Lummis staat erom bekend dat ze acht crypto-wetsvoorstellen heeft verdedigd en 184 keer een verklaring heeft afgelegd over crypto-gerelateerde zaken. Ted Burr volgt op de voet met acht wetsvoorstellen en 24 verklaringen. Ted Cruz en Bill Hagerty, beide Republikeinen, voegen zich ook in de lijst met een totaal van vijf wetsvoorstellen en 92 verklaringen.

De tracker vermeldt ook de standpunten van prominente figuren met betrekking tot cryptocurrency’s. Onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. heeft in zijn verkiezingscampagne zijn steun uitgesproken voor bitcoin en ook presidentskandidaat Donald Trump lijkt weg te bewegen van Central Bank Digital Currency’s.

Het standpunt van president Joe Biden wordt vermeld als ’tegen crypto’. Senator Elizabeth Warren is een ander prominent figuur dat zich tegen cryptovaluta ageert, met onder andere de introductie van de Digital Asset Anti-Money Laundering Act.

Van de 18 senatoren die cryptocurrency’s steunen, zijn er 14 Republikeinen en slechts vier Democraten. Daarentegen hebben 30 senatoren een standpunt ingenomen tegen cryptocurrencies, waarvan 23 Democraten, vijf Republikeinen en twee Onafhankelijken.


The post Deze 18 Amerikaanse politici spreken zich uit vóór cryptovaluta appeared first on Bitcoinmagazine.nl.