Ethereum heeft onlangs de krantenkoppen gehaald met zijn Shanghai hard fork en Capella-upgrade op 12 april. ETH steeg namelijk op 16 april boven de 2100 dollar, voordat het terugzakte naar het niveau van begin april. Michiel Milanovic, een DeFi Strategy en Product Analyst bij ConsenSys, beweert dat de grote prijsstijging van Ethereum grotendeels te danken was aan het optimisme over de dubbele implicaties van de ‘Shapella’-upgrade voor de Ethereum-blockchain.

Drie verschillende niveau’s

Milanovic zegt tegenover Kitco dat de Ethereum-gemeenschap zich momenteel op drie verschillende niveaus bevindt in de aanloop naar Shapella. Ten eerste: kan de Ethereum Foundation goed presteren bij de volgende grote upgrade op de roadmap? Dit was een succes bij wat we zagen in Shapella. Daarom denkt Milanovic dat er een positieve reactie was van de gemeenschap.

Het tweede punt van aandacht zijn de terugtrekkingen van langetermijnvalidators. ‘In de aanloop naar de Shanghai-upgrade hebben validators op de lange termijn hun ETH tot twee jaar ingezet en waren ze niet in staat om een van de beloningen in te wisselen en van hun ETH los te maken’, zei Milanovic. ‘Na de Shanghai-upgrade hebben we nu eindelijk de ETH-inwisselingen en de inzet ongedaan gemaakt, dus na Shapella zien we dat sommige van die opnames van kracht worden.’

De derde belangrijke factor die Ethereum-experts nauwlettend in de gaten hielden, was de hoeveelheid nieuwe staking-activiteit na de upgrade. Milanovic zegt dat hij tot nu toe een toestroom van stakers heeft gezien die nu ETH inzetten, omdat het risicoprofiel waarschijnlijk beter is dan voorheen. Dit gezien het lagere liquiditeitsrisico dat in overeenstemming is met veiligheidsbehoeften nu opnames mogelijk zijn.

Positieve reactie

Milanovic voorspelt dat deze prijsstijging van Ethereum waarschijnlijk een vervolg heeft op de positieve reactie van de gezamenlijke investeringsgemeenschap en de gezamenlijke Web3-gemeenschap rond de succesvolle uitvoering van de Ethereum Foundation-routekaart. Dit is vergelijkbaar met wat we zagen bij de laatste upgrade toen we de fusie in september hadden. Om te bepalen hoeveel van de nieuwe activiteit komt van mensen die voor het eerst staken en hoeveel van bestaande validators die zich terugtrokken om te testen en nu herstellen, is het belangrijk om te zien welke validators de afgelopen jaren zijn blijven staken.

The post DeFi-strateeg voorspelt verdere prijsstijging Ethereum na Shapella-upgrade appeared first on BLOX | Nieuws.