Een decentralized finance (DeFi) protocol genaamd Deus Finance is beroofd van meer dan $6 miljoen door een hacker. De hacker vond een probleem in de beveiliging van de BNB Smart Chain (BSC) en heeft een bot gebruikt om de hack uit te voeren.

Het protocol heeft meer dan $1,3 miljoen verloren op de BSC en meer dan $5 miljoen op het Arbitrum-netwerk. Op Twitter werd beweerd dat het probleem veroorzaakt werd door een fout in het contract van de digitale munten.

Niet de eerste keer dat Deus Finance wordt gehackt

Het DeFi-protocol heeft bevestigd dat er een aanval heeft plaatsgevonden. Om verdere schade te voorkomen zijn alle contracten gepauzeerd en DEI-tokens vernietigd. Het Deus-team zei op Twitter dat ze momenteel bezig zijn om te begrijpen hoe de DEI-tokens precies worden gedekt. Na het analyseren van de balansen en snapshots zal er een plan worden opgesteld om het verlies te herstellen.

Dit is helaas echter niet de eerste keer dat Deus Finance wordt gehackt. Het protocol werd eerder al gehackt voor verliezen van $13,4 miljoen en $3 miljoen.

De DEI-stablecoin heeft ook aanzienlijke tegenslagen ervaren. Na de hack is de waarde van de stablecoin gedaald en losgekoppeld van de dollar, tot zo laag als $0,28 na een daling van 71%. Eerder was de waarde van de munt al gedaald tot $0,59 als gevolg van de directe effecten van de LUNA-UST-crisis vorig jaar.

Het vertrouwen in DEUS is weg

DEI wordt gebruikt als een onderpandmechanisme voor andere financiële instrumenten die zijn gemaakt op het Fantom-protocol. Het is een stablecoin die oorspronkelijk ontworpen was om gelijk te lopen aan de Amerikaanse dollar, maar na de LUNA-crisis is DEI nooit meer dichtbij de dollar gekomen.

De recente gebeurtenissen hebben de veiligheid van Deus Finance in twijfel gebracht en mensen doen afvragen of het platform in staat is om de activa van gebruikers voldoende te beschermen.

De DEUS-token was in april 2022 nog meer dan $1000 waard en op het moment van schrijven slechts $50. Na de hack twee dagen geleden daalde de cryptocurrency met meer dan 33% van $60 naar $39. Grote verwachtingen zijn er niet meer voor dit project, omdat het vertrouwen al zo erg is geschaad.

The post DeFi protocol Deus Finance beroofd van $6 miljoen door hacker appeared first on BLOX | Nieuws.