Het debuut van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) op Wall Street nadert zijn laatste fase. Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas worden de definitieve revisies van vermogensbeheerders verwacht op de ochtend van 8 januari. Deze revisies moeten worden ingediend via S-1 aanvragen, uiterlijk om 8:00 uur Eastern Time, oftewel 13:00 UTC, en zullen details onthullen zoals de resterende kosten en tickers van de aanvragers. Zo heeft BlackRock bijvoorbeeld nog niet de kosten bekendgemaakt die verbonden zijn aan zijn ETF.

Laatste revisies en deadlines voor Bitcoin ETF

Beurzen die van plan zijn de crypto-fondsen te verhandelen, hebben hun 19-b formulieren ingediend nadat de markten op 5 januari gesloten waren. De combinatie van 19-b en S-1 formulieren vormt de laatste stap voordat een uitspraak wordt gedaan door de United States Securities and Exchange Commission (SEC), legde de analist uit aan Cointelegraph.

De volgende fase in het besluitvormingsproces zou een stemming door de SEC-commissarissen kunnen zijn. Echter, volgens de openbare agenda van de commissie staat er niets gepland vóór 11 januari, wanneer de markten de debuten van de ETF’s verwachten. Balchunas merkte op dat de SEC de beslissing zou kunnen nemen met behulp van haar beleid van gedelegeerde autoriteit:

“We weten niet eens zeker of ze gaan stemmen. Ze kunnen iets gebruiken wat gedelegeerde autoriteit heet, maar we weten het niet. Er lijken drie opties te zijn: of ze stemmen of gedelegeerde autoriteit gebruiken, wat betekent dat ze het moeten goedkeuren, want toen ze de vorige afwezen, was er geen stemming.”

Voorspellingen en speculaties van analisten

Balchunas voorspelt dat de meeste aanvragers volgende week goedgekeurd zullen worden, of tenminste diegenen die vóór 29 december aan de vereisten van de regelgever hebben voldaan. Hij merkte ook op dat Grayscale — dat streeft naar de omzetting van zijn over-the-counter Grayscale Bitcoin Trust naar een genoteerde BTC ETF — mogelijk pas na de goedkeuring van de eerste aanvrager een beslissing ontvangt. “Het zou me niet verbazen als er iets anders is met hen.”

Balchunas reageerde ook op de brief van Better Markets van 5 januari, waarin stond dat goedkeuring van ETF’s een “historische fout” zou zijn. Hij omschreef het als de “laatste stuiptrekking van een boze crypto-hater.”

In de afgelopen tien jaar heeft de SEC de goedkeuring van een spot BTC ETF afgewezen, waarbij zorgen werden geuit over mogelijke marktmanipulatie. Echter, volgens Bloomberg’s James Seyffart lijkt de regelgever “in het nauw gedreven”.


The post Deadline Dag Voor Bitcoin ETF Nadert appeared first on Bitcoinmagazine.nl.