“De verkoopgolf krijgt een vervolg”, zo begint Todd Groth van CoinDesk zijn verhaal over de Bitcoin koers. Sinds het sentiment van 16 op 18 januari veranderde van lichtgroen (opwaartse trend) naar geel (neutraal), is de Bitcoin koers met ongeveer 4,5 procent gedaald naar het huidige niveau van 39.850 dollar.

Hoe ver gaat de Bitcoin koers nog zakken of is de bodem al in zicht?

De Bitcoin koers volgens de Trend Indicator van CoinDesk

CoinDesk ontwikkelde een online tool, de Bitcoin Trend Indicator (BTI), waarmee investeerders hulp krijgen met betrekking tot het toekomstige pad van de Bitcoin koers.

Sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETFs op 11 januari is de Bitcoin koers met ongeveer 20 procent gedaald. Dat suggereert dat de markt in ieder geval meer instromen had verwacht of misschien niet had gerekend op de significante uitstromen die we bij Grayscale zagen.

Als gevolg daarvan geeft de BTI nu een score van “neutraal” af voor Bitcoin. Dat betekent vooral dat het nog alle kanten op kan vallen wat de ontwikkeling van de Bitcoin koers betreft.

Uiteraard hopen wij op stijgingen, maar daarvoor is mogelijk wel nodig dat de Graysacle Spot Bitcoin ETF stopt met bloeden.

Een vinger aan de pols bij Bitcoin

Alles bij elkaar verkocht Grayscale nu voor meer dan 100.000 Bitcoin. Dat is natuurlijk een gigantische bak kapitaal die de markt even moet opvangen. Daardoor ontstaat er een significante neerwaartse druk op de Bitcoin koers.

Whales lijken daar wel van te willen profiteren, want die lijken op Bitfinex vooral aan de koopkant te zitten als het over Bitcoin gaat.

Byzantine General weet te melden dat er een significante premium op de Bitcoin koers staat op Bitfinex. Dat betekent dat er op die beurs veel vraag is naar de digitale munt.

Het begint er echt op te lijken dat er een cruciale periode aankomt voor de Bitcoin koers. Als de bulls erin slagen om het positieve momentum te herpakken, dan kunnen er nog weleens hele mooie dingen gebeuren in aanloop naar de volgende halving.

The post ‘De verkoopgolf van Bitcoin krijgt een vervolg’ appeared first on BLOX | Nieuws.