In een baanbrekende stap heeft de Nederlandse financiële reus ABN AMRO een digitale groene obligatie gelanceerd, waarmee een nieuw tijdperk wordt ingeluid in de duurzame financieringswereld. Door gebruik te maken van de geavanceerde blockchain-technologie van Polygon (MATIC) heeft de bank 5 miljoen euro opgehaald ter ondersteuning van duurzame projecten.

ABN AMRO en de nieuwe digitale obligatie

ABN AMRO heeft gekozen voor Tokeny’s platform om deze unieke digitale obligatie uit te geven en te beheren. Door de integratie van Polygon’s laag-2 Ethereum-technologie in het platform van Tokeny kunnen financiële instellingen efficiënter en veiliger hun financiële instrumenten beheren.

De opbrengst van de groene obligatie wordt direct doorgesluisd naar vastgoedinvesteerder Vesteda. Vesteda heeft plannen om deze financiering te gebruiken voor het herfinancieren van hun “groene activa”, wat past binnen hun duurzame financieringsstrategie.

Wat zijn groene obligaties?

Voor diegenen die nieuw zijn in de wereld van duurzame financiering: groene obligaties zijn instrumenten waarmee geld wordt ingezameld voor duurzame projecten die een positieve impact hebben op het milieu. Deze vorm van financiering wint snel aan populariteit, aangezien zowel bedrijven als investeerders de nadruk leggen op duurzaamheid.

Technische specificaties

De door ABN AMRO uitgegeven digitale groene obligatie maakt gebruik van de ERC3643-standaard, waardoor de bank nalevingsregels kan integreren in de digitale obligaties. Martijn Siebrand, de digitale vermogensleider van ABN AMRO, benadrukte dat dit niet alleen zorgt voor naadloze transacties, maar ook voor compliant interacties met andere toepassingen op het publieke netwerk.

Andere spelers in de wereld van digitale obligaties

Het gebruik van blockchain-technologie in de financiële sector blijft groeien. Siemens, bijvoorbeeld, haalde eerder dit jaar de krantenkoppen met een digitale obligatie van $64 miljoen, terwijl de Europese Investeringsbank een unieke blockchain-gebaseerde digitale obligatie lanceerde in juni 2023.

Conclusie

ABN AMRO’s vooruitstrevende stap toont de potentie van blockchain-technologie in de wereld van duurzame financiering. Met andere grote spelers die ook deze richting inslaan, kan men verwachten dat de toekomst van financiële transacties digitaal en groener wordt.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post De toekomst van bankieren? ABN Amro geeft via Polygon digitale groene obligatie van 5 miljoen euro uit appeared first on BLOX | Nieuws.