In juli is de open interest op ethereum meer dan verdubbeld. Dit zijn niet alleen consumenten, maar ook hedgefondsen hebben posities ingenomen in aanloop naar The Merge.

Ethereum stijgt meer dan 60%

The Merge is de fusie tussen de twee huidige blockchains van Ethereum en zal naar verwachting op 19 september plaatsvinden. Traders kijken reikhalzend uit naar dit evenement en dat zie je ook terug in de koers van ETH.

Een maand geleden was de ethereum koers 1000 euro, op dit moment meer dan 1650 euro.

Ethereum koers

Als je een goed gevoel hebt over The Merge en je wil hier financieel van profiteren, dan kan je gewoon ether kopen. Deze bewaar je en verkoop je hopelijk tegen een hogere waarde.

Gokken op ethereum met long- en shortposities

Wat ook kan is een gokje wagen met een hefboomconstructie. Als je middels een hefboom gokt op een hogere ethereum koers in de toekomst, dan wordt dit een longpositie genoemd. Gok je op een lagere koers dan noem je dit een shortpositie. Je sluit dan een contract af met de beurs die dit soort posities aanbieden. Als je al deze contracten bij elkaar optelt, dan krijg je de open interest.

Veel nieuw geld op de markt voor ethereum opties

De totale open interest van etheropties bij de grote beurzen steeg van 2,74 miljard dollar op 2 juli tot meer dan 7 miljard dollar op 29 juli. Op het moment van schrijven is er voor 5,9 miljard dollar aan open interest.

Bron: TheBlock

Wat betekent dit? Als de open interest toeneemt dan vertegenwoordigt dit nieuw of extra geld dat op de markt komt, terwijl een afname aangeeft dat geld uit de markt stroomt.

Geen voorspelling van ethereum

Een veel voorkomende misvatting van open interesse ligt in het vermeende voorspellende vermogen ervan. Het aantal open contracten voorspelt de prijs niet. Hoge of lage openstaande rente weerspiegelt slechts de interesse van beleggers, maar dit betekent niet dat hun standpunten correct zijn of dat hun posities winstgevend zullen zijn.

Rustige periode voor Ethereum netwerk

Joshua Lim, hoofd derivaten bij Genesis Global Trading, zegt dat de toename van de open interest komt doordat met name macro-hedgefondsen een positie willen innemen voordat The Merge plaatsvindt. De cryptowereld wacht al jaren op dit evenement, en wellicht is het goed dat deze tijdens een bearmarkt plaatsvindt.

Tijdens de bullmarkt liep het aantal transacties op het ethereum netwerk zo hoog op dat de transactiekosten voor normale gebruikers praktisch onbetaalbaar werden. Ze zeggen niet voor niets dat de bearmarkt is om te bouwen, en de bullmarkt om de vruchten van je werk te plukken.

Hedgefondsen gebruiken vlinders

Lim zegt dat hedgefondsen een lange adem hebben om te profiteren van The Merge.

“Een recenter fenomeen is de populariteit van low-premium optiestructuren in ETH van macro-discretionaire hedgefondsen die zich positioneren voor The Merge. Een veel voorkomende structuur kan een call butterfly zijn die zijn vruchten afwerpt als ETH/USD in december 2022 rond de 3000 dollar waard is op de spotmarkt. Deze langere looptijd, multi-legstructuren verhogen de open interesse in ETH-opties.”

Deze strategieën zijn complexer en vereisen dat handelaren meer derivaten verhandelen, wat gevolgen heeft voor volumes en open interest. Volgens Investopedia is een butterfly strategie die bull- en bearspreads combineert met een vast risico en gemaximeerde winst.

Dit is een neutrale strategie en leveren het meeste op als de onderliggende waarde niet verandert voordat de optie afloopt. Het kan gaan om een om bijvoorbeeld vier short- en vier longposities of een combinatie van longs en shorts tegen drie verschillende prijzen.

Investeer alleen wat je kan missen

Een waarschuwing van onze kant: spelen met opties brengt risico’s met zich mee. Dit geldt ook voor ‘gewoon’ ether kopen om te speculeren op The Merge. Het is namelijk geen zekerheid dat de koers zal stijgen, investeer daarom alleen geld dat je kunt missen.

The post De grote jongens gokken op Ethereum in aanloop naar The Merge appeared first on BTC Direct | Nieuws.