Vanochtend vroeg schreven wij nog over de mogelijkheid van een goedkeuring en inmiddels is het zover: De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong heeft officieel groen licht gegeven voor verschillende spot Bitcoin en Ethereum exchange-traded funds (ETF’s). Deze goedkeuringen zijn verleend aan grote vermogensbeheerders, waaronder China Asset Management, Bosera Capital en HashKey Capital Limited, samen met een voorlopige goedkeuring voor Harvest Global Investments.

Belangrijke stap voor Hong Kong’s crypto markt

China Asset Management’s Hong Kong divisie heeft van de SFC goedkeuring gekregen om spot Bitcoin en Ethereum ETF’s te lanceren, in samenwerking met OSL Digital Securities Limited en BOCI International. Op dezelfde wijze hebben Bosera Asset Management en HashKey Capital voorwaardelijke goedkeuring ontvangen voor hun eigen spot crypto ETF’s, genaamd de Bosera HashKey Bitcoin ETF en de Bosera HashKey Ether ETF.

Impact op de financiële sector

De goedkeuringen laten het progressieve regelgevingskader van Hong Kong zien, dat streeft naar een veilige en beveiligde integratie van digitale activa binnen haar financiële ecosysteem. De lancering van deze ETF’s wordt verwacht een gereguleerd, innovatief investeringspad te bieden voor zowel particuliere als institutionele beleggers in de regio.

Boost voor Bitcoin en Ethereum

Het nieuws over de goedkeuring van de ETF’s heeft de Bitcoin- en ETH-prijzen een broodnodige boost gegeven. BTC is sinds de aankondiging met 2,2% gestegen en heeft de $66.000 grens overschreden. De goedgekeurde ETF’s zouden naar verluidt eind april worden gelanceerd.

Verdere details en toekomstverwachtingen

De goedkeuring van deze ETF’s volgt op geruchten van afgelopen vrijdag over mogelijke goedkeuring. De markt was in rep en roer van speculaties, en de bevestiging van vandaag heeft de Bitcoin- en ETH-prijzen een welkome impuls gegeven. De introductie van deze virtuele activa spot ETF’s zal niet alleen nieuwe mogelijkheden bieden voor assetpreiding, maar ook Hong Kong’s status als internationaal financieel centrum en een hub voor virtuele activa versterken

The post De Bitcoin koers stijgt na goedkeuring ETF’s Hong Kong appeared first on BLOX | Nieuws.