De Bitcoin koers heeft niet zijn beste week van 2023 achter de rug. Na weken van achtereenvolgende stijgingen beginnen de bulls hun positieve momentum te verliezen. Volgens CoinMarketCap is Bitcoin over de afgelopen zeven dagen ongeveer 2 procent van zijn waarde verloren.

Ondanks dat houden de meeste investeerders hun Bitcoin vast, zo blijkt uit de onderstaande data van on-chain analist Willy Woo.

Wachten op hogere koersen

“Bitcoin investeerders wachten op hogere koersen en zijn op dit moment niet bereid om hun munten te verkopen. De hierboven afgebeelde SOPR volgt de winsten van munten als ze worden verkocht aan nieuwe investeerders. Deze statistiek klom op het moment dat de prijzen daalden, wat alleen gebeurt als investeerders met significante winsten verkopen. Meer recente investeerders wachten rustig af”, aldus Willy Woo.

Heel simpel gezegd stelt Willy Woo op basis van deze data dat alleen investeerders die NU nog op gigantische winsten staan hun Bitcoin verkopen. De rest van de markt, die wat recenter is ingestapt, wacht echt nog op hogere koersen.

In de bovenstaande afbeelding van CryptoQuant zien we de Binary CDD van Bitcoin die groen kleurt. Dat betekent dat lange-termijn investeerders de afgelopen dagen minder hebben verkocht dan gemiddeld, wat hun bereidheid om op hogere koersen te wachten laat zien.

Zo lijkt ook deze indicator het sentiment van Willy Woo te bevestigen en dat is interessant in aanloop naar een mogelijke nieuwe bullrun voor Bitcoin. Zolang lange-termijn investeerders niet willen verkopen staat Bitcoin er fundamenteel gezien goed voor.

Wat kunnen we van Bitcoin verwachten in 2023?

Het jaar 2023 duurt nog een kleine twee weken en de grote vraag is natuurlijk wat we kunnen verwachten van de digitale munt de komende ~13 dagen.

De Fear & Greed Index van Bitcoin, die het sentiment van de markt probeert te peilen, staat momenteel op een score van ongeveer 65. Dat betekent volgens de index dat er nog altijd “hebzucht” in de markt is, hoewel er geen sprake is van excessieve hebzucht.

Zodoende is de echte hype nog niet geweest en ook dat is in principe een goed teken voor een eventuele bullmarkt. Zodra deze indicator richting de score van 100/100 springt is het raadzaam om wat voorzichtiger te worden.

The post De Bitcoin koers stagneert, hoe gaat 2023 eindigen? appeared first on BLOX | Nieuws.