Podcaster en Bitcoiner van het eerste uur Anthony Pompliano schrijft in een nieuwe editie van zijn Substack dat de Amerikaanse economie “dronken en verward” is. Dat is nogal een uitspraak, want als Pompliano gelijk krijgt, heeft dat gigantische gevolgen voor de Bitcoin koers.

Recessie voor Amerikaanse economie?

Analisten voorspellen al maanden een recessie voor de Amerikaanse economie als gevolg van de agressieve renteverhogingen van de centrale bank. Die renteverhogingen voerde de centrale bank door om de torenhoge inflatie omlaag te drukken.

Heel simpel gezegd zorgen renteverhogingen ervoor dat het duurder is om geld te lenen. Dat maakt dat er minder geld in de economie terechtkomt en dus dat de inflatie daalt.

Normaal gesproken zijn renteverhogingen niet goed voor financiële assets, maar de aandelenmarkten in de Verenigde Staten en ook de Bitcoin koers doen het in 2023 fantastisch.

Ook de werkloosheid staat op een historisch laag niveau en de lonen stegen de afgelopen 3 maanden harder dan de inflatie in de Verenigde Staten.

Problemen voor Amerikaanse centrale bank

Dat levert echter een onmogelijke situatie op voor de Amerikaanse centrale bank. Zij verhoogden in een tijdsbestek van ongeveer 17 maanden de rente met meer dan 5 procent, wat het snelste tempo ooit betekent.

De inflatie is van ruim 9 naar ongeveer 3 procent teruggevallen, maar men vreest nu dat de inflatie een nieuwe opleving krijgt.

Die angst is met name gestoeld op het feit dat verschillende economische indicatoren sterker binnenkomen dan aanvankelijk werd gedacht.

Om die reden zien we dat steeds meer investeerders hun verwachtingen voor renteverlagingen in de ijskast zetten en blijven de rentes wereldwijd stijgen.

Wat betekent dat voor de Bitcoin koers?

Voor de Bitcoin koers zijn die stijgende rentes geen goede ontwikkeling. Die leveren immers druk op de economie en de koersen van financiële assets op. Als een investeerder 5 procent rente kan krijgen op Amerikaanse staatsobligaties, terwijl de inflatie lager is dan 5 procent, dan is het heel aantrekkelijk om daarvoor te kiezen.

Met andere woorden, hogere rentes zijn slecht voor risico-assets als Bitcoin en aandelen. De kans is aanwezig dat Bitcoin daar nu de pijn van begint te voelen.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post ‘De Amerikaanse economie is dronken en verward’ appeared first on BLOX | Nieuws.