De koers van Ripple (XRP) is vandaag met 8% gestegen. Normaal gesproken worden deze stijgingen toegeschreven aan de staat van de algehele cryptomarkt, of aan goed nieuws rondom de lopende rechtszaak. Ditmaal lijkt het te komen doordat er een datum is vastgesteld voor gratis crypto.

Gratis crypto? Dat vergt wat uitleg, maar eerst kijken we naar de koers.

XRP koers stijgt 8%

Terwijl de rest van de cryptomarkt een korte winterslaap neemt, is de koers van Ripple klaarwakker. Bitcoin, ethereum en vele andere coins schrijven vandaag rood, maar daar trekt XRP zich niets van aan.

De waarde is deze week van een dieptepunt van 0,45 euro gestegen naar 0,54 euro op dit moment, een mooie toename van 20%.

Bron: BLOX

In 2020 werd aangekondigd dat cryptoproject Flare de mogelijkheid ontwikkelt om smart contracts op Ripple uit te voeren. Dit geldt overigens niet alleen voor het netwerk van Ripple, maar ook voor Litecoin. Ripple is wel de eerste en meest bekende netwerk waar Flare voor bouwt.

Heel interessant allemaal, maar je opende dit artikel vanwege de gratis coins. Waar blijven die?

Airdrop laat twee jaar op zich wachten

Op 12 december 2020 werd een snapshot gemaakt van iedereen die op dat moment XRP in zijn wallet had (en ook bij sommige beurzen). Het idee is dat er daarna een digitale helikopter overvliegt om iedereen met XRP, hetzelfde aantal aan FLR-tokens te geven, vandaar de naam airdrop.

Dat is bijna twee jaar geleden, en Flare komt nu met een nieuwe update over wanneer het Flare-netwerk wordt gelanceerd, en de airdrop plaatsvindt.

“Het belangrijkste doel is om verwarring rond het lanceringsproces weg te nemen door duidelijk het doel van elke fase te beschrijven en wat er in gebeurt. Het secundaire doel is om als realtime tracker van de huidige fase te dienen.”

Het bedrijf zegt dat de lancering is verdeeld in een aantal fasen die zijn opgebouwd rond stemmen en consensus van de gemeenschap. Klik op de afbeelding hieronder om te vergroten.

“De lancering van Flare is delicaat, omdat het een vrij grote airdrop, een stemming van de gemeenschap en de inzet van een nieuw meritocratisch consensussysteem omvat. Om deze reden is het opgedeeld in een reeks opeenvolgende fasen met duidelijk gedefinieerde triggers die elke overgang signaleren.”

Gratis crypto uiterlijk 14 januari 2023

Het Flare-netwerk is op 14 juli live gegaan, maar alleen voor geselecteerde partijen. Destijds was het plan om de airdrop tussen 24 oktober en 6 november te starten, maar de plannen zijn gewijzigd.

Nu lijkt het plan te zijn om de eerste lading gratis FLR-token te verdelen zodra 66% van de nodes niet meer gerund worden door Flare, maar door onafhankelijke partijen. Dat, of 14 januari 2023, welke als eerste komt.

Hoe wordt airdrop uitgevoerd?

Flare heeft twee ideeën over de uitvoering van de airdrop, het tweede is is in afwachting van goedkeuring:

  1. Bij het eerste idee wordt 15% van de FLR-tokens verdeeld, ongeveer 4,2 miljard, aan XRP-houders die in aanmerking k sinds december 2020. De rest van de tokens worden de daaropvolgende 30 maanden verdeeld.
  2. Het nieuwe voorstel heet Flare Improvement Proposal 01. Hierbij wordt de eerste 15% van het originele idee behouden, maar worden de andere 24,2 miljard tokens gedurende een periode van 36 maanden uitgedeeld. Gebruikers ontvangen een deel hiervan, afhankelijk van hoeveel FLR-tokens ze vastzetten (wrappen).

Het nieuwe idee klinkt wellicht nadelig voor iedereen die in december 2020 XRP kocht om mee te kunnen doen aan deze airdrop, maar het zorgt er voor dat nieuwe gebruikers ook mee kunnen doen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat er in ieder geval de eerste drie jaar na de airdrop interesse blijft voor Flare.

Als je in aanmerking denkt te komen, houd dan Flare en je eigen XRP-wallet goed in de gaten. Als het goed is hoef je namelijk niets te doen en worden de coins in je wallet gedropt.

The post Datum bekend van airdrop Flare tokens voor investeerders Ripple (XRP) appeared first on BLOX | Nieuws.