Krijg je nog geld of crypto van FTX of BlockFi? Dan heb je vast contact gehad met advocatenkantoor Kroll. Deze juristen handelen de verschuldigde klantgelden van beide cryptobedrijven af. Maar slecht nieuws, Kroll heeft naar verluid een datalek.

Interne klantsystemen veilig, aldus BlockFi en FTX

FTX liet op X weten het incident aan te pakken, waarbij ze verduidelijkten dat de gecompromitteerde systemen van Kroll geen beheer hadden over FTX-accountwachtwoorden en dat de interne systemen van FTX zelf onaangeroerd bleven door de inbreuk. BlockFi mailde iets soortgelijks naar klanten.

Desalniettemin drongen de bedrijven er bij claimanten op aan om voorzichtig te zijn en waakzaam te blijven tegen frauduleuze e-mails en oplichting die mogelijk kunnen profiteren van de situatie. Vergelijkbare sentimenten werden gedeeld door BlockFi, een andere cryptografische entiteit die momenteel faillissementsprocedures ondergaat.

Telefoonnummer medewerker Kroll

De inbreuk, waarvan FTX onlangs op de hoogte werd gesteld, betrof ongeoorloofde toegang tot bepaalde klantengegevens op het platform van Kroll. Belangrijk is dat BlockFi benadrukte dat de interne systemen en klantengelden niet zijn beïnvloed door het incident.

De ongeoorloofde toegang werd naar verluid vergemakkelijkt doordat een telefoonnummer van een werknemer van Kroll was achterhaald en misbruikt. Dit gecompromitteerde nummer werd gebruikt om toegang te krijgen tot bestanden die waren opgeslagen in de cloud-gebaseerde systemen van het bedrijf.

Deze bestanden bevatten persoonlijke informatie van geselecteerde claimanten, waaronder hun namen, adressen, e-mailadressen en FTX-accountbalansen.

Kroll heeft snel gereageerd door de gecompromitteerde account te beveiligen en een grondig onderzoek te starten nadat het het incident had ontdekt.

Naar aanleiding van de inbreuk kregen claimanten het advies om op hun hoede te zijn voor mogelijke phishing-pogingen, omdat aanvallers de gecompromitteerde gegevens zouden kunnen misbruiken om overtuigende scam-e-mails op te stellen.

Kies een veilig alternatief: BLOX

Naarmate de cryptocurrency-markt groter wordt en er meer geld in omgaat, onderstrepen incidenten als deze het belang van robuuste beveiligingsmaatregelen en de waakzaamheid van gebruikers.

Gelukkig hebben we in Nederland BLOX. Niet alleen is deze geregistreerd bij de Nederlandse bank, zelfs als je je inloggegevens deelt met een hacker dan kan hij of zij er nog niets mee. Je BLOX-account is namelijk gekoppeld aan jouw eigen bankrekening.

Hackers kunnen er dus geen geld afhalen en naar hun eigen rekening sturen. BLOX biedt crypto liefhebbers een veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform om cryptocurrency investeringen te beheren.

The post Datalek bij advocaat faillissement cryptobeurs FTX en BlockFi appeared first on BLOX | Nieuws.