Een nieuw project genaamd Pizza Ninjas heeft met succes een Nintendo 64 (N64) software-emulator op de Bitcoin blockchain ingeschreven. Dit stelt gebruikers nu ook in staat om N64-games te kunnen spelen via het Bitcoin netwerk.

Emulatiekracht op Bitcoin

Na het succesvol bouwen van een Super Nintendo Entertainment System (SNES) op de Bitcoin blockchain, heeft het Ninjalerts team opnieuw van zich laten horen. Dit keer hebben ze een N64-emulator op het netwerk ingeschreven met behulp van het Ordinals protocol. Dit betekent dat gebruikers met spelbestanden die verenigbaar zijn, nu rechtstreeks N64-games kunnen spelen in hun webbrowser. De inschrijving van de emulator, genaamd Ordinal Inscription 61,648,429, is een bijzondere stap vooruit voor liefhebbers van retro-gaming.

Ruimtebesparing voor meer plezier

Een interessant aspect van dit project is het gebruik van het Brotli compression algoritme van Google, waardoor bestandsgroottes met 80% worden verkleind. Dit resulteert niet alleen in een efficiënter gebruik van de blockchain, maar maakt het ook mogelijk om meer N64-games toe te voegen zonder de schaalbaarheid van het netwerk te belasten.

Betaalbare inschrijvingen

In tegenstelling tot sommige andere projecten op de blockchain, heeft de inschrijving van de N64-emulator het Pizza Ninjas project slechts $5.000 gekost, dankzij de huidige lage transactiekosten op het netwerk. Dit opent weer deuren voor meer developers om soortgelijke projecten uit te voeren en draagt bij aan de diversiteit van de content die beschikbaar is op de blockchain.

The post Dankzij een Ordinals project kun jij nu Nintendo 64 games op Bitcoin spelen appeared first on BLOX | Nieuws.