Als we de woorden van macro-investeerder en fondsbeheerder Dan Tapiero mogen geloven, dan maakt bitcoin zich op voor snelle nieuwe all-time highs. De CEO van 10T Holdings vertelt zijn volgers op Twitter dat bitcoin met meer dan 45 procent kan stijgen vanaf zijn huidige niveau als de koers van 65.000 dollar doorbroken kan worden.

Bitcoin ziet er angstaanjagend bullish uit

“Het begint er angstaanjagend bullish uit te zien voor bitcoin. Een doorbraak van de 65.000 dollar zou ons meteen naar 90.000 dollar of meer brengen. Een hele duidelijke zijwaartse overlappende vlag-consolidatie is bijna afgerond. Markten verrassen altijd. De specifieke katalysator is onduidelijk, maar dat doet er niet toe”, aldus Tapiero.

Op basis van zijn grafiek suggereert de analist dat bitcoin bijna klaar is met een bullish vlag-patroon. In de technische analyse staat dat patroon voor een lange opwaartse trend, gevolgd door een periode van neerwaartse consolidatie in aanloop naar een opwaartse uitbraak.

Tapiero gelooft dat de Amerikaanse centrale bank de rentes dit jaar gaat verlagen vanwege problemen op het gebied van commercieel vastgoed. Hij voorspelt op korte termijn een rente van 3 procent, omdat de Amerikaanse centrale bank anders commercieel vastgoed zal vernietigen.

De Fed vernietigt commercieel vastgoed

“De Fed (Amerikaanse centrale bank) vernietigt commercieel vastgoed. Hier is geen inflatie te bekennen. Rentes moeten omlaag, pronto. Ik verwacht nog altijd 3 procent. Super bullish over goud, bitcoin en ethereum.

Ook de on-chain lente ligt voor ons. De groei van het ecosysteem voor digitale assets is spectaculair. Fase van hypergroei komt eraan”, aldus Tapiero.

Vooralsnog moeten we geduld hebben, want de bitcoin koers heeft nog altijd moeite om zich boven de 60.000 dollar te handhaven. Op dit moment staat bitcoin op 62.130 dollar en moeten we volgens Dan Tapiero dus naar 65.000 dollar stijgen, voordat het feestje kan beginnen.

Mogelijk kan de Amerikaanse inflatiedata van vanmiddag daar het eerste zetje voor geven.


The post Dan Tapiero: ‘Bitcoin is angstaanjagend bullish’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.