Curve Finance heeft het smart contract voor zijn stablecoin, crvUSD, op Ethereum geïmplementeerd. Na de aankondiging van afgelopen zomer, is de langverwachte stablecoin van de grote DeFi-speler nu live op de Ethereum-blockchain.

“Zoals velen hadden verwacht – de implementatie van crvUSD smart contracts heeft plaatsgevonden!” tweette het Curve Finance-team. “Dit is nog niet definitief omdat de gebruikersinterface ook moet worden geïmplementeerd. Blijf op de hoogte!”

Een decentrale beurs

Curve Finance werd gelanceerd tijdens de DeFi zomer van 2020 als een decentrale beurs (DEX) gericht op stablecoins. Het maakt goedkope uitwisselingen mogelijk tussen stablecoins en andere assets met een vaste prijs, zoals afgeleiden van Ethereum. Na Uniswap is Curve zelfs de op een na grootste DEX qua volume.

CrvUSD is een over-gecollateraliseerde stablecoin die wordt ondersteund door activa zoals USDC, Ethereum, liquid staking derivatives zoals Frax’s sfrxETH en liquidity provision tokens van stablecoin pools.

Op dit moment is alleen het lenen tegen Frax’s sfrxETH mogelijk. De sfrxETH-token vertegenwoordigt via Frax Finance gestakete ETH en ontvangt de staking-opbrengst van de Frax ETH-validatoren.

Een goed begin?

Curve Finance-oprichter Michael Egorov heeft de eerste crvUSD-lening ter waarde van 1 miljoen dollar uitgevoerd met 1,8 miljoen aan sfrxETH als onderpand. Een andere Ethereum-gebruiker leende 5.000 crvUSD tegen 3,56 sfrxETH, ter waarde van ongeveer 6.780 dollar.

Verder is er ook een eerste crvUSD-USDC pool op Curve opgezet, waarbij er een omwisseltransactie plaatsvond van 49.974,2 crvUSD, met 50.000 USDC als onderpand.

Hoewel het smart contract is ingezet op het Ethereum mainnet, is de gebruikersinterface voor het lenen van de stablecoin nog niet uitgerold. Gebruikers die nu crvUSD lenen, communiceren rechtstreeks met het smart contract.

Volgens DeFiLlama heeft het crvUSD smart contract zo’n 1,82 miljoen dollar aan onderpand.

The post Curve implementeert stablecoin smart contract op Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.