De Curve-token (CRV) is met een flink aantal procenten omhoog gegaan. Maar wat maakt CRV zo interessant voor investeerders? Deze vraag is waarschijnlijk het beste te beantwoorden aan de hand van de Curve USD-stablecoin en de problemen bij de Binance USD-stablecoin (BUSD).

Dan maar een andere stablecoin

Tokens die gelinkt worden aan decentrale stablecoin-protocollen hebben geen slechte dag gehad. Na problemen bij het BUSD-aanbod van Paxos, lijken investeerders hun ogen te richten op vergelijkbare projecten. Het resultaat hiervan is dat de CRV koers een mooi aantal procenten heeft kunnen stijgen.

Hoewel Curve zelf nog geen stablecoins aanbiedt, wordt er dus wel al gespeculeerd over Curve USD (crvUSD) die er binnenkort aan zal komen. De plannen hiervoor werden voor het eerst bekend gemaakt in juni, maar de afgelopen dagen zit het content-team van Curve niet stil.

‘Goede timing’

“Jullie hebben gevoel voor de timing van jullie aankondigingen!”, zo zegt een twitteraar nadat ze de volgende tweet eruit stuurden:

Curve leek hiermee het idee weer nieuw leven in te blazen na de problemen bij Paxos en BUSD. Het project zei dat deze stemming “nodig is om crvUSD autonoom te laten functioneren”. Het lopende voorstel zou ervoor zorgen dat stablecoin-pools prijsgegevens kunnen leveren aan externe protocollen. Hierdoor zou de stablecoin breed geaccepteerd kunnen worden door andere projecten.

Waarom een decentrale stablecoin?

CoinDesk, die over de stijging van CRV berichtte, vroeg een De-Fi ontwikkelaar over de crvUSD. Daniel Zlotin, zoals deze ontwikkelaar heet, zegt dat crvUSD een zeer interessante cryptomunt kan zijn. “We hebben nog geen stablecoin gezien die wordt uitgegeven door een grote DEX (decentrale exchange).”

“Het verbinden van een stablecoin met een levensvatbaar [gedecentraliseerd financieel] platform zou enkele interessante mogelijkheden kunnen openen in termen van nieuwe modellen (zoals het gebruik van LP tokens als onderdeel van het backing systeem),” zo voegde hij eraan toe. Maar hij waarschuwt hierbij wel dat er enkele uitdagingen zijn bij het implementeren van een dergelijk concept.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Curve (CRV) stijgt 20%, en dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.