Als we een Spot Bitcoin ETF krijgen in de Verenigde Staten, dan verwacht CryptoQuant dat de totale marktwaarde van Bitcoin stijgt naar 900 miljard dollar en zien zij de totale marktwaarde van crypto met 1 biljoen dollar toenemen.

De eerste golf van ‘institutionele adoptie’ kwam in de periode 2020-2021 met bedrijven die Bitcoin aan hun balans toevoegden (denk aan MicroStrategy en Tesla), terwijl de volgende golf waarschijnlijk bestaat uit financiële instituten die hun klanten toegang geven tot Bitcoin via Spot ETFs; zo schrijft CryptoQuant in een nieuw rapport.

155 miljard dollar aan kapitaal richting Bitcoin

“Wij verwachten dat er 155 miljard dollar aan kapitaal richting Bitcoin stroomt zodra de ETFs worden goedgekeurd. In totaal beheren de aanvragers van de ETFs 15,6 biljoen (!) dollar aan kapitaal. Als daarvan 1 procent richting Bitcoin ETFs gaat, dan zou dat neerkomen op ongeveer 155 miljard dollar aan vermogen.

Om dat in de juiste context te plaatsen: dat getal vertegenwoordigt ongeveer 33 procent van de huidige market cap van Bitcoin”, aldus CryptoQuant.

Om te bepalen in hoeverre dit de market cap van Bitcoin zal veranderen, kijkt CryptoQuant naar de verandering van de market cap als gevolg van stijgingen van de Realized Cap. De Realized Cap is de gemiddelde inkoopprijs waartegen alle Bitcoin gekocht zijn maal het aantal Bitcoin dat in omloop is.

Uit de data van CryptoQuant blijkt dat de market cap van Bitcoin tussen de 3-5x zo hard groeit als de Realized Cap. Als er 1 dollar aan nieuw kapitaal richting Bitcoin gaat, dan stijgt de market cap met 3 tot 5 dollar.

Een instroom van 155 miljard dollar aan kapitaal zou dan een stijging van 465 tot 775 miljard dollar opleveren voor de marktwaarde van Bitcoin; waarmee we een Bitcoin koers van 50.000 tot 73.000 dollar krijgen.

Geen nieuwe all-time high?

Dat zou betekenen dat we GEEN nieuwe all-time high krijgen of NET over de vorige all-time high van 69.000 dollar heengaan. Vergeet echter niet dat CryptoQuant hier uitgaat van een situatie waarin de grote beleggingsfondsen ongeveer 1 procent van hun kapitaal richting Bitcoin sturen bij de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF.

Dat percentage zou in de praktijk hoger kunnen uitvallen, maar er zijn natuurlijk nog meer factoren die de Bitcoin koers bepalen. Zo hebben we ook altijd nog het HODL-leger dat Bitcoin blijft opkopen, krijgen we volgend jaar weer een Bitcoin Halving en krijgen we mogelijk de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.

Alles bij elkaar staan er dus weer behoorlijk wat bullish ontwikkelingen op het programma voor volgend jaar.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post CryptoQuant voorspelt Bitcoin koers van 73.000 dollar bij komst Spot ETF appeared first on BLOX | Nieuws.