In de stroom van al het grote cryptonieuws kan het één en ander soms aan je voorbijgaan. Daarom houden wij je in de rubriek CryptoBuzz dagelijks op de hoogte van de laatste updates, geruchten en randzaken in de cryptowereld. Laat die bits en babbels maar komen, maar neem ze niet al te serieus!

Nigeria’s SEC verbiedt Binance-activiteiten

Het zijn zware tijden voor Binance. Nog geen week nadat bekend werd dat de exchange wordt aangeklaagd door Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), windt ook de Nigeriaanse variant er geen doekjes om. In een verklaring, die is ingezien door Bloomberg, staat geschreven dat Binance Nigeria Limited onmiddellijk moet stoppen met het werven van Nigeriaanse investeerders.

De toezichthouder heeft ook opgemerkt dat Binance niet geregistreerd of gereguleerd is in het land, waardoor de activiteiten ervan illegaal zijn. ‘Ieder individu dat handelt met deze entiteit doet dit op eigen risico’, aldus de commissie.

Uitnodiging vanuit Hong Kong: Toezichthouder roept cryptobeurzen op om zich te vestigen

Johnny Ng, lid van de Wetgevende Raad van Hong Kong, heeft crypto-exchanges wereldwijd opgeroepen om zich te vestigen in het desbetreffende land. Zoals bekend is cryptocurrency sinds deze maand weer legaal in Hong Kong, dat voornemens is om een financieel centrum voor cryptocurrency in Azië te worden. Dat biedt mogelijk uitkomst voor grote beurzen als Binance en Coinbase. Dit aangezien zij in een felle strijd zijn verwikkeld met de Amerikaanse SEC.

Bitcoin-dominantie stijgt explosief na ineenstorting van altcoins

Dat Bitcoin zich momenteel een stuk beter weet staande te houden dan altcoins, blijkt ook uit een Tweet van Woetoe. Op een afbeelding die is gedeeld door de analist, is namelijk te zien dat de Bitcoin-dominantie op 50 procent zit. Hiermee bevindt Bitcoin zich op het hoogste punt in meer dan twee jaar tijd!

Prominente crypto-accounts op Twitter gehackt, oplichters maken 1 miljoen dollar buit

Volgens Twitteraar ZachXBT hebben oplichters meer dan acht Twitter-accounts van vooraanstaande figuren in de crypto community gehackt. Zij hebben deze accounts gebruikt om phishing-scams te verspreiden, waardoor ze bijna 1 miljoen dollar aan cryptocurrency hebben gestolen. Hoewel de meerderheid van de aanvallen gebruikmaakte van SIM Swapping, suggereert ZachXBT dat sommige accounts mogelijk zijn overgenomen via het beheerpaneel van Twitter.

Grote hoeveelheid Bitcoin stroomt weg uit de Verenigde Staten

De Verenigde Staten verliezen momenteel grote hoeveelheden aan Bitcoin. Dat blijkt uit grafieken van analist Ki Young Ju. De massale uitstroom is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de maatregelen van de SEC, dat dus recent zowel Binance als Coinbase heeft aangeklaagd.

The post CryptoBuzz: Bitcoin-dominantie stijgt explosief na ineenstorting altcoins appeared first on BLOX | Nieuws.