Het lijkt erop dat de cryptobeurs Poloniex te maken heeft gehad met een beveiligingshack. De wallet die is getagd als Poloniex 4 op Etherscan wordt leeggehaald.

Cryptobeurs Poloniex gehackt

De verdachte uitstroom van cryptovaluta ter waarde van $63 miljoen is waarschijnlijk het gevolg van een hack. Het betrof een hot wallet, en het ging (gelukkig) dus niet om ál het geld van klanten van de beurs. De exchange moet het bedrag nog wel bevestigen.

Uit een eerste analyse van de adressen blijkt volgens beveiligingsbedrijf PeckShield dat er al $63 miljoen is opgenomen, terwijl de uitstroom van cryptovaluta nog altijd doorgaat.

Je kunt dit zelf ook inzien op Etherscan. Volgens laatste berichtgeving van The Block is het bedrag al gestegen naar $114 miljoen, maar ook hier is nog niet veel duidelijkheid over.

De beurs schrijft op haar X-account: “Onze wallet is stopgezet vanwege onderhoud. We zullen deze thread bijwerken zodra de deze opnieuw is ingeschakeld”

Poloniex biedt al sinds 2014 haar diensten aan in de cryptomarkt. Justin Sun, de oprichter van Tron, heeft de beurs in 2019 overgenomen.

In reactie op het incident verklaarde Sun dat Poloniex een onderzoek doet en van plan is om alle getroffen klanten terug te betalen. Hij merkte verder op dat de beurs samenwerking met andere beurzen overweegt om het verloren geld terug te krijgen.

“We onderzoeken momenteel het Poloniex-hackincident. Poloniex handhaaft een gezonde financiële positie en zal de getroffen fondsen volledig terugbetalen.”


The post Cryptobeurs Poloniex gehackt? $63 miljoen uit wallet gehaald appeared first on Bitcoinmagazine.nl.