Het Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft naar verluidt een huiszoeking uitgevoerd bij Jesse Powell, de man achter Kraken, de op een na grootste cryptobeurs van de Verenigde Staten.

Anonieme bronnen zeggen dat deze huiszoeking niets te maken heeft met Kraken, maar met zijn activiteiten bij een non-profit.

CEO van Kraken wordt sinds 2022 onderzocht

Volgens een artikel van de New York Times heeft de FBI in maart dit jaar het huis van Jesse Powell in de Brentwood doorzocht, dit is een wijk in Los Angeles. De Amerikaanse krant heeft documenten ingezien en hierin staat dat landelijke agenten elektronische apparaten in beslag hebben genomen tijdens de huiszoeking bij de Kraken CEO.

Het onderzoek zou naar verluidt gaan over beschuldigingen tegen Powell van hacken en cyberstalking van een non-profitorganisatie.

Toegang tot computers blokkeren

Het Verge Center for the Arts, opgericht door Jesse Powell, beschuldigde hem ervan zich te bemoeien met de computeraccounts en de toegang tot e-mails en andere online communicatie te blokkeren. Dit was reden voor de FBI en landelijke aanklagers in Californië om afgelopen najaar een onderzoek te openen naar Powell. Er zijn nog geen formele aanklachten ingediend tegen de oprichter van Kraken.

Jesse Powell’s advocaat, Brandon Fox, heeft het nieuws van de FBI-huiszoeking en het onderzoek bevestigd en voegde eraan toe dat Powell niets verkeerds had gedaan.

Heeft niets te maken met Kraken

Een woordvoerster van Kraken vertelde aan NYT dat het FBI-onderzoek naar Verge op geen enkele manier verband hield met de cryptobeurs. Volgens haar had het bedrijf geen reden om te geloven dat het onderzoek andere mogelijke problemen betrof.

Gelukkig maar, er zijn dit jaar al genoeg cryptobeurzen met problemen. Denk aan wat er is gebeurd met FTX, Coinbase, Litebit en Binance.

Op het moment van schrijven was er nog geen officiële verklaring van Jesse Powell over de recente ontwikkelingen.

The post Cryptobeurs Kraken in problemen? FBI doorzoekt huis Jesse Powell appeared first on BLOX | Nieuws.