De SEC heeft het maar druk! Maar daar hoef je geen medelijden mee te hebben, ze spannen zelf rechtszaken aan tegen cryptobedrijven. Cryptobeurs Kraken heeft haar verdediging tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) uiteengezet.

De verdediging baseert zich op een eerdere rechtszaak met betrekking tot Ripple Labs. Kraken stelt dat de SEC niet heeft aangetoond dat er een directe band is tussen de uitgevers van bepaalde tokens en de kopers op haar platform.

Kraken heeft zelfde systeem als Ripple

Kraken benadrukt dat hun handelssysteem niet valt onder de categorie beleggingsovereenkomsten, het is namelijk een blind bied-/vraagsysteem zoals Ripple’s programmatische verkopen. Dit is belangrijk omdat de rechter in de Ripple-zaak het programmatisch verkopen niet als iets kwalijks zag.

In navolging van de Ripple-zaak benadrukt Kraken’s juridische verdediging dat er geen directe verbinding is tussen de uitgevers en kopers van tokens. Dit is een belangrijk element bij het definiëren van wat een effect is volgens de Amerikaanse wetgeving.

SEC noemt 11 crypto’s effecten

Kraken betwist de classificatie van tokens zoals ALGO, ADA en MATIC als effecten (security’s) door de SEC.

Kraken betoogt dat de 11 betwiste tokens die de SEC beschouwt als effecten, niet voldoen aan de standaardcriteria van een beleggingsovereenkomst. Met name de verwachting van winst gedreven door de inspanningen van de uitgever ontbreekt.

Dit argument kan nog belangrijker worden als Ripple dit in hun eigen rechtszaak weet hard te maken.

Wraak van SEC

Jesse Powell, de directeur van Kraken, reageerde op X. Hij beschouwt het als vergelding voor de getuigenis van Kraken voor het Congres over de overschrijding van de bevoegdheden van de SEC in de cryptosector.

Op 10 mei 2023 getuigde Kraken voor twee comités. De exchange pleitte voor een nauwkeuriger wettelijk kader voor crypto en suggereerde dat de bevoegdheid van de SEC ingeperkt zou worden. Powell vat de daaropvolgende juridische actie van de SEC op als intimidatie en een poging om de legitimiteit van Kraken te ondermijnen.

The post Cryptobeurs Kraken gebruikt Ripple als voorbeeld in rechtszaak tegen SEC appeared first on BLOX | Nieuws.