Drie weken geleden stopte CoinFLEX opnames door gebruikers van hun platform. Gisteren maakte de cryptobeurs bekend dat opnames weer mogelijk zijn, zij het onder zeer beperkte voorwaarden.

Maximaal 10 procent opnemen

Gebruikers kunnen nu eindelijk hun coins opnemen, maar de grootste beperking is dat ze maar 10% van hun portfolio op kunnen nemen. De resterende 90% moet op de beurs blijven, aldus CoinFLEX. De enige uitzondering is flexUSD, de rentedragende stablecoin van de beurs. Tot nader order kan deze nog niet worden opgenomen.

Cryptobedrijven hebben het moeilijk

De beurs voegt zich bij een groot aantal andere crypto-bedrijven die het moeilijk hebben. Hieronder vallen fondsen, beurzen en leenbedrijven. Zij hebben allemaal te lijden onder de extreme koersbewegingen, liquiditeitstekorten en waarschijnlijk een flinke portie slecht beleid. Voyager en Celsius hebben zelfs al een faillissementsaanvraag lopen.

Roger Ver is terug

Vorige maand stopte CoinFLEX alle opnames van zijn platform. Als reden gaf het “extreme marktomstandigheden” en aanhoudende onzekerheid waarbij een niet nader genoemde tegenpartij betrokken was. Later werd bekend dat die tegenpartij onze oude vriend Roger Ver zou zijn. Dit is sarcasme; Ver is geen oude vriend, maar heeft op verschillende cruciale momenten in de geschiedenis van bitcoin een belangrijke, zij het discutabele, rol gespeeld.

Ver wordt daarom ook wel Bitcoin Jesus genoemd. Hij werd er door CoinFLEX’s CEO Mark Lamb van beschuldigd dat hij nog 47 miljoen dollar moet betalen aan de beurs.

Ver ontkent uiteraard, maar werd twee weken later nog eens beschuldigd door Lamb. Ditmaal zou het gaan om een bedrag van 84 miljoen dollar. Lamb zei:

“De persoon vroeg ons eerst om zijn rekening te liquideren, maar bleef ons daarna nog geruime tijd vertellen dat hij aanzienlijke fondsen naar de beurs wilde sturen om de futures-posities fysiek te leveren”, schreven ze. “Het is ons nu duidelijk dat hij tijd aan het verspillen was en hoopte op een opleving in de markt die er nooit kwam.”

Ver noemt geruchten vals en wil geld zien

Roger Ver zou dus posities hebben geopend op CoinFlex, maar zou geliquideerd worden als hij zijn onderpand niet zou aanvullen. Hij deed beloftes dat hij extra geld/coins zou storten maar heeft dat uiteindelijk niet gedaan. Ver zegt dat alle geruchten vals zijn en dat hij vecht om zijn geld terug te krijgen.

CoinFLEX op zoek naar investeringen

Voordat de limieten worden opgeheven, zei CoinFLEX in een update aan gebruikers dat het alle huidige lopende opnames zou annuleren en al het geld zou terugstorten op hun respectievelijke rekeningen.

“We bieden onze oprechte excuses aan voor het trauma dat deze situatie heeft veroorzaakt bij de CoinFLEX-gemeenschap. Het is begrijpelijk dat u uw frustratie op ons uit en dat blijft doen wanneer u vindt dat we niet communicatief genoeg zijn geweest. Een van de belangrijkste redenen voor ons gebrek aan reactievermogen in de afgelopen twee weken is dat we op zoek zijn naar bedrijven/partners om in CoinFLEX te investeren.”

De beurs zei ook te proberen om problemen op te lossen met de toekomstige mogelijkheid om verdere opnames mogelijk te maken. Dit terwijl het op zoek was naar een mogelijke overname van aandeleninvesteerders. Verdere updates worden eind volgende week verwacht.

Doordat verschillende beurzen en leenprotocollen problemen ondervinden met het uitbetalen van hun gebruikers, is het niet gek dat velen eieren voor hun geld kiezen. Dat zie je terug in de stijgende verkoopcijfers van hardware wallets.

The post Cryptobeurs CoinFLEX laat na drie weken weer opnames toe, maximaal 10% appeared first on BTC Direct | Nieuws.