Binance wordt momenteel onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege mogelijke schendingen van sancties met betrekking tot Rusland.

VS onderzoekt Binance vanwege Rusland

Volgens anonieme bronnen richt een speciaal onderzoeksteam van Justitie zich gericht op de vraag of Binance of de leidinggevenden ervan sancties op Rusland, deze sancties zijn van kracht gegaan na de inval in Oekraïne. Het artikel van Bloomberg meldt dat zowel de strafrechtelijke afdeling als het nationale veiligheidsteam van het ministerie van Justitie betrokken zijn bij het onderzoek.

Binance verweert zich

Binance heeft in een verklaring aan Bloomberg gezegd dat het zich volledig houdt aan alle richtlijnen met betrekking tot sanctiehandhaving en naleving. Ze benadrukken hun zero-tolerantiebeleid ten aanzien van dubbele registraties, anonieme identiteiten en verdachte geldbronnen.

Bovendien zegt Binance dat alle klanten verplicht zijn om know-your-customer-protocollen te doorlopen. In 2021 heeft Binance een initiatief gelanceerd om de corporate gouvernance-structuur volledig te herzien en heeft het ervaren leidinggevenden aangetrokken om de werkwijze van de organisatie wereldwijd fundamenteel te veranderen.

Dit onderzoek vormt een extra uitdaging voor Binance, aangezien het bedrijf de laatste tijd in conflict is geraakt met toezichthouders in de Verenigde Staten en andere landen.

Derivaten bij Binance en Israel

Onlangs heeft de CFTC aangekondigd dat het Binance en oprichter Changpeng “CZ” Zhao aanklaagt wegens het aanbieden van niet-geregistreerde crypto-derivatenproducten in de VS, wat in strijd is met hun wet.

Daarnaast wordt ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs ook onderzocht door de Amerikaanse belastingdienst en verschillende landelijke aanklagers vanwege zorgen over naleving van regels rondom witwassen en de eerder genoemde controles op klanten.

Naast het onderzoek door Amerikaanse toezichthouders, staat Binance ook op scherp in Israël. Het land heeft sinds 2021 ongeveer 190 crypto-accounts op de beurs in beslag genomen. Volgens Reuters zouden ten minste twee van de in beslag genomen accounts verband houden met IS, terwijl andere eigendom zouden zijn van Palestijnse firma’s die banden hebben met de Hamas-groep.

The post Cryptobeurs Binance in problemen vanwege mogelijk schenden sancties Rusland appeared first on BLOX | Nieuws.