Op zondag 21 januari heeft cryptobedrijf TerraForm Labs officieel een faillissement aangevraagd in de Verenigde Staten. Je kent dit bedrijf waarschijnlijk van TerraUSD en Luna, twee crypto’s die in mei 2022 instortte en de markt met zich meesleurde.

Schuld van minimaal 100 miljoen

In de faillissementsaanvraag staat dat de schulden van het bedrijf worden geschat op tussen de 100 miljoen en 500 miljoen dollar, en het bedrag aan activa ligt in hetzelfde bereik.

Terraform Labs is het bedrijf achter de algoritmische stablecoin TerraUSD en zustercryptocurrency Luna, die beide in mei 2022 failliet gingen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft het bedrijf en de toenmalige CEO Kwon Do-hyeong in februari 2023 aangeklaagd voor fraude.

De val van TerraUSD en Luna is een complex verhaal, maar er zijn een aantal belangrijke factoren die hebben bijgedragen aan de ineenstorting. Denk aan het ontwerp van de twee coins en hoe ze afhankelijk van elkaar zijn, maar ook het marktsentiment speelde mee. Lees hier meer over de instorting van het Terra-ecosysteem.

Blijven bouwen aan ecosysteem

Dankzij de faillissementsaanvraag kan het bedrijf lopende juridische zaken afhandelen, waaronder de SEC-rechtszaak en een lopende rechtszaak in Singapore, aldus Terraform Labs in een verklaring.

‘Deze stap beschermt ons vermogen om met de gemeenschap te blijven samenwerken aan infrastructuur, innovatieve tools en producten en andere ecosysteemondersteuning,’ zegt Chris Amani, CEO van Terraform Labs.

Waar is Do Kwon?

Kwon werd in maart vorig jaar in Montenegro gearresteerd omdat hij probeerde te reizen met valse documenten. Hij wacht op zijn uitlevering uit Montenegro, verschillende agentschappen en rechtbanken in de VS onderling bekvechten over wanneer het proces tegen Kwon en Terraform kan starten.

Naast de autoriteiten, heeft Anonymous ook een dreiging gedeeld richting Do Kwon:

“Do Kwon, als je luistert, er is helaas niets dat gedaan kan worden om de schade die je hebt aangericht ongedaan te maken. Op dit moment is het enige wat we kunnen doen, je verantwoordelijk houden en ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk voor het gerecht wordt gebracht.”

The post Cryptobedrijf Terraform Labs vraagt faillissement aan appeared first on BLOX | Nieuws.