Cryptocurrency-leenbedrijf Hodlnaut, gevestigd in Singapore, staat voor een grote uitdaging. Het Hooggerechtshof heeft onlangs besloten dat het bedrijf moet stoppen met zijn activiteiten en overgaan tot liquidatie. Dit besluit, genomen op 10 november 2023, is een significante ontwikkeling in de wereld van digitale valuta.

Hodlnaut, dat in 2019 werd opgericht, kwam in zwaar weer terecht na aanzienlijke verliezen door investeringen in het Terra-ecosysteem. Dit ecosysteem stortte dramatisch in elkaar, waardoor Hodlnaut bijna $190 miljoen verloor. Deze gebeurtenis plaatst Hodlnaut in een rij van financiële entiteiten zoals Celsius, Voyager Digital en Three Arrows Capital, die allemaal te lijden hadden onder hun betrokkenheid bij Terra’s algoritmische stablecoin UST.

Volgens Decrypt dwong de crisis Hodlnaut in juli 2022 om klantopnames te stoppen, waarbij het bedrijf verwees naar marktomstandigheden en de noodzaak om activa te behouden. In augustus greep het Singaporese Hooggerechtshof in door twee tijdelijke gerechtelijke beheerders van EY Corporate Advisors aan te stellen om de herstructurering van het bedrijf te overzien.

Een recent gerechtelijk rapport onthulde dat de directeuren van Hodlnaut de omvang van hun betrokkenheid bij het Terra/Luna-platform zowel voor als na de ineenstorting in mei 2022 niet volledig hadden onthuld. Dit heeft geleid tot de huidige situatie waarin het bedrijf zich bevindt.

Op het moment van de liquidatie had Hodlnaut meer dan 17.000 gebruikers op zijn platform, die nu allemaal wachten op terugbetaling van hun fondsen. Het bedrijf bood ooit rentetarieven tot ruim 12% op stortingen. De benoemde curatoren, Aaron Loh Cheng Lee en Ee Meng Yen Angela, hebben aangegeven dat het beantwoorden van individuele vragen van schuldeisers wellicht niet haalbaar is gezien het grote aantal. In plaats daarvan plannen ze om updates in bulk online te verstrekken.

De toekomst voor de gebruikers van Hodlnaut en hun mogelijkheid om hun gestorte gelden terug te krijgen, blijft onzeker. Deze ontwikkeling benadrukt de risico’s en volatiliteit die nog steeds aanwezig zijn in de wereld van cryptocurrency-investeringen.


The post Cryptobedrijf Hodlnaut moet 17.000 klanten terugbetalen na verplichte sluiting appeared first on Bitcoinmagazine.nl.