De internationale cryptobeurs Blockchain.com heeft de wens om dit jaar nog naar de beurs te gaan. Blockchain.com is een concurrent van het reeds beursgenoteerde Coinbase dat tijdens een investeringsronde in maart nog werd gewaardeerd op 12,8 miljard euro.

Ter vergelijking, Coinbase heeft op dit moment een market cap van ongeveer 29 miljard euro. Blockchain.com is daarmee één van de weinig exchanges ter wereld die ‘in de buurt komt van’ de waardering van Coinbase.

Blockchain.com loopt als handelsplatform al vanaf de begindagen mee. Het bedrijf is in 2011 opgericht, twee jaar na de lancering van Bitcoin. Het is echter nog geen zekerheid dat Blockchain.com dit jaar al op de beurs verschijnt. Volgens de vertegenwoordigers van het bedrijf kan de beursgang uitgesteld worden naar 2023 of zelfs helemaal niet plaatsvinden.

Cryptobedrijven naar de beurs

De wens van Blockchain.com om naar de beurs te gaan is zeker niet meer zeldzaam in de cryptowereld. De meeste mensen weten inmiddels dat het grote Coinbase beursgenoteerd is, maar het gros van de beursgenoteerde cryptobedrijven zijn miners. Enkele grote beursgenoteerde namen uit de mining-industrie zijn bijvoorbeeld Riot Blockchain, Hut 8 mining, Riot Blockchain en Marathon Digital Holdings.

Daarnaast zou je MicroStrategy inmiddels ook als een beursgenoteerd bitcoinbedrijf kunnen zien. Het bedrijf van CEO Michael Saylor heeft inmiddels 129.218 bitcoin op de balans staan die tegen de huidige koers goed zijn voor een waarde van 5,2 miljard dollar (4,78 miljard euro). Hiermee heeft het MicroStrategy van Saylor 0,615 procent van alle bitcoin in handen.

Ook Tesla en Block twee beursgenoteerde partijen met een behoorlijke hoeveelheid bitcoin op de balans. Tesla heeft 42.902 bitcoin in kas en het Block van Jack Dorsey heeft er 8.027 in bezit. Kortom, bitcoin en de beurs is een combinatie die steeds vaker voorkomt. Deze ontwikkeling is tekenend voor de groeiende acceptatie van bitcoin binnen de traditionele wereld.

De opkomst van spot bitcoin ETFs

Met de verdere acceptatie van bitcoin binnen de traditionele financiële wereld komen er ook steeds meer spot bitcoin ETFs op de markt. Dit zijn investeringsproducten waarin individuen, maar ook grote fondsen eenvoudig in ‘fysieke bitcoin’ kunnen beleggen. Investeerders kunnen met het kopen van een ETF investeren in bitcoin zonder dat zelf de bitcoin in beheer te nemen.

De ETF-aanbieder regelt op de achtergrond het kopen en verkopen van de bitcoin. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een spot bitcoin ETF niet noodzakelijk voor institutionele beleggers om in bitcoin te investeren. De verhalen dat bepaalde fondsen geen fysieke bitcoin mogen kopen en wel in een spot bitcoin ETF mogen investeren zijn fabels.

Volgens Jesse Spiro van Chainalysis is vooral het gebrek aan rechtszekerheid omtrent de juridische status van bitcoin een punt van zorg bij grote investeerders. Wat dat betreft kan de toelating van een spot bitcoin ETF in de Verenigde Staten wel voor extra zekerheid zorgen. Al is het nog de vraag wanneer die er komt. Tot nu toe is de Amerikaanse toezichthouder nog te overtuigen.

In Australië hebben ze er meer zin in, want daar gaat volgende week de eerste spot bitcoin ETF de markt op. De verwachting is dat er op korte termijn 1 miljard dollar aan vermogen het fonds instroomt. Hiermee volgt Australië landen als Canada en Brazilië op, waar al langer spot bitcoin ETFs op de markt zijn.

The post Cryptobedrijf Blockchain.com wil dit jaar naar de beurs appeared first on BTC Direct | Nieuws.