Al jaren wordt er gefluisterd over het zogenaamde Binance-effect. Als er nieuwe coins worden toegevoegd aan crypto exchange Binance, dan is het effect dat de koers van deze crypto meteen stijgen.

Onderzoek ziet 41% stijging

Een analist heeft het bestaan van het Binance-effect nu eindelijk onderzocht en ziet coins gemiddeld 41% in waarde toenemen. De studie is uitgevoerd door crypto-onderzoeker Ren & Heinrich, er zijn 26 tokens geanalyseerd die in de afgelopen 18 maanden op Binance zijn toegevoegd.

Het onderzoek geeft aan dat er op de eerste dag na een notering een gemiddelde prijsstijging van 41% plaatsvond. Op de derde dag daalde de prijsstijging tot 24%.

Dit betekent dat de kans groot is dat het loont om te investeren in een coin waarvan je verwacht dat die op Binance toegevoegd wordt, of om meteen te investeren om als Binance een nieuwe coin aankondigt. In het onderzoek staat:

‘De sterkste prijsstijging vindt meestal plaats op de 1e dag na de notering. Hoe groot deze is en hoe lang de betreffende munt deze positieve trend kan vasthouden, verschilt van project tot project.’

Nieuwe crypto kort of lang vasthouden?

Moet je deze crypto dan lang vasthouden? Het blijft natuurlijk gokken, maar gelukkig geeft het onderzoek ons iets van handvatten.

De langetermijnimpact van een nieuwe crypto op Binance lijkt minder optimistisch. Het onderzoek van Ren & Heinrich merkt ook op dat de koersen gemiddeld 22 dagen positief bleven voordat ze negatief werden.

‘Voor de meeste munten en tokens is het positieve momentum echter van relatief korte duur. Na ongeveer twee weken had bijna de helft van alle geanalyseerde cryptocurrency’s hun winst verloren. De meeste munten met een negatieve koersontwikkeling na twee weken werden toegevoegd tijdens de bearmarkt.’

Timing van nieuwe crypto belangrijk

Het onderzoek maakt duidelijk onderscheid tussen coins die worden toegevoegd tijdens een bearmarkt of een bullmarkt. Dat maakt nogal verschil. Een goede marketeer adviseert de directeur om een product te lanceren als de marktomstandigheden er naar zijn.

In onderstaande grafiek zijn de groene lijnen coins die in de bullmarkt zijn toegevoegd en de rode tijdens de bearmarkt.

Een lancering tijdens de bullmarkt zorgt voor een gemiddelde stijging van 49% op de eerste dag, tijdens de bearmarkt is dat 34%. Een andere interessante statistiek is dat tijdens de bullmarkt een coin gemiddeld 18 dagen na lancering boven de ‘originele’ koers blijft en tijdens de bearmarkt is dat 8 dagen.

Er moet gezegd worden dat de analyse naar 26 coins heeft gekeken, wellicht is de grootte van deze steekproef niet groot genoeg.

Coinbase heeft soortgelijk effect

In het algemeen hebben investeerders vaak de neiging om een coin massaal te kopen, wanneer deze door een grote beurs zoals Binance of Coinbase wordt aangeboden. Hierdoor schiet de prijs omhoog, zelfs zonder dat er een ander reden is om dit te doen.

Het is als het ware gratis marketing, want het bereik van deze beurzen is enorm. Zeker op social media hebben ze miljoenen volgers en met één goed getimede pushbericht kunnen ze veel invloed uitoefenen op de koersen.

Dat is dan ook de reden waarom de teams achter jonge cryptoprojecten er alles aan doen om toegevoegd te worden op Binance en andere grote partijen zoals BLOX

The post Crypto stijgt gemiddeld 41% eerste dag op Binance appeared first on BLOX | Nieuws.