De Amerikaanse crypto-industrie heeft 80 miljoen dollar gereserveerd om de verkiezingen in de Verenigde Staten te beïnvloeden. Dit geld zal niet alleen worden gedoneerd aan politici die pro-crypto zijn, maar het kan ook worden gebruikt om anti-crypto politici aan te vallen.

Drie groepen spannen zich in voor crypto

Er zijn drie zogenaamde Political Action Committees (PAC) opgericht die min of meer hetzelfde nastreven voor de crypto-industrie in de VS. Dit zijn Fairshake, Protect Progress en Defend American Jobs.

De groepen steunen kandidaten van zowel de Democraten als de Republikeinen, maar vooral kandidaten van laatstgenoemde partij profileren zich als pro-crypto.

Defend American Jobs investeerde $1,5 miljoen in de campagne van gouverneur Jim Justice (West Virginia) en Fairshake richt zich op de senaatsvoorverkiezingen in Californië. Pro-crypto Republikeinse kandidaten die Democratische senatoren Elizabeth Warren (Massachusetts) en Sherrod Brown (Ohio) willen verslaan, maken ook kans op geld uit deze pot.

De uitgaven benadrukken de wens van de crypto-industrie om politieke invloed te vergroten.

Aanval op Warren en Brown

Republikeinen koppelen hun campagnes vaker aan crypto, wat Brown en Warren kwetsbaar kan maken vanwege hun kritiek op de risico’s van crypto. Kandidaat Bernie Moreno uit Ohio wil crypto een belangrijk thema maken in zijn campagne.

Moreno wordt gesteund door Donald Trump, en hij wil Brown verslaan. Club for Growth prijst Moreno’s kennis van blockchaintechnologie. In Massachusetts daagt crypto-voorstander John Deaton senator Warren uit.

Deaton, van wie niet wordt verwacht dat hij een echte bedreiging voor Warren zal vormen, lijkt niet echt een kanshebber te zijn. Dat komt door eerdere arrestaties en zijn verblijfplaats. Maar hij maakt grote indruk op de online cryptogemeenschap en scoort duimpjes op X.

Fairshake investeert 6,8 miljoen dollar om de progressieve Katie Porter in Californië te verslaan. De crypto-super PACs steunden ook kandidaten in North Carolina en Alabama.

Josh Vlasto, woordvoerder bij Fairshake zegt: ‘We steunen kandidaten die de crypto-economie willen laten groeien, banen willen creëren en rijkdom voor alle Amerikanen willen genereren.’

The post Crypto speelt grote rol in Amerikaanse verkiezingen dankzij 80 miljoen dollar appeared first on BLOX | Nieuws.