Iedere werkdag bespreken we in onze nieuwsvideo de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Vandaag doet Jari dit, met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij weer snel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

De cryptomarkt staat niet stil. Vandaag praat Jari je bij over de laatste ontwikkelingen en opvallende uitspraken en gebeurtenissen. Zo heeft Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple een toespraak gegeven waarin hij vertelde dat het bedrijf al meer dan 200 miljoen dollar kwijt is aan zijn rechtszaak tegen de SEC. In een andere rechtszaal heeft Sam Bankman-Fried, de voormalige directeur van de failliete cryptobeurs FTX, verklaard het niet eens te zijn met de beschuldigingen die tegen hem lopen.

Daarnaast bespreekt Jari de huidige situatie rondom de Amerikaanse bankencrisis die vergelijkbaar is met die van 2008 en bespreekt hij tot slot de huidige koersen.

Rechtszaak met SEC kostte Ripple al 200 miljoen dollar

Het is je vast niet ontgaan dat Ripple al sinds december 2020 in de clinch ligt met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC is van mening dat Ripple op illegale wijze zijn XRP tokens op de markt bracht en aan het grote publiek verkocht. Om die reden spande het een rechtszaak aan tegen het bedrijf, die Ripple volgens CEO Brad Garlinghouse al 200 miljoen dollar kostte.

Garlinghouse deelde deze getallen over de verdediging van Ripple in de zaak tegen de SEC tijdens de Dubai Fintech Summit van 8 mei. Hier vertelde hij onder meer dat Amerika qua wet- en regelgeving vastzit in vergelijking met gebieden als de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook in vergelijking met de Europese Unie, waar recent de Markets in Crypto-Assets (MiCA) is goedgekeurd.

Blijf op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van de nieuws video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 9 mei: rechtszaak kostte Ripple al 200 miljoen & SBF vecht beschuldigingen aan appeared first on BLOX | Nieuws.