In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin komt nu eindelijk weer een beetje tot rust. Na de flinke daling van 5% blijft bitcoin weer rond hetzelfde prijs hangen. Omdat er nu weer nauwelijks een pijl op te trekken is, blikt onze analyst Alexander in zijn analyse op de voorgaande septembermaanden. Deze zagen er namelijk niet erg positief uit.

Daarnaast brengt Axel je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Hij zal het onder andere hebben over 1 jaar bitcoin adoptie in El Salvador, en over de renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB).

ECB verhoogt rente met 0,75%

De renteverhoging van de ECB is in eerste instantie geen goed nieuws voor bitcoin. De absolute schaarste van 21 miljoen bitcoins is hetgeen wat deze munt bijzonder maakt. Met de renteverhoging neemt de relatieve schaarste van de euro toe.

Als je dit combineert met de hoge inflatie (12% op dit moment) en de winterrecessie die veel economen voorspellen, en er staat een lastig scenario voor bitcoin. Meer hierover zie je in de bovenstaande video.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 8 september: 1 jaar bitcoin in El Salvador, en de renteverhoging van de ECB appeared first on BLOX | Nieuws.