In zijn dagelijkse nieuwsvideo bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen binnen de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij altijd binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Tijd om te kijken naar het nieuws!

Vandaag bespreekt Axel een onderwerp dat een jaar geleden niet uit het nieuws te slaan was: NFT’s. De afgelopen maanden leek de hype rondom hippe blockchain-plaatjes enigszins voorbij. Maar met de komst van de mogelijkheid om NFT’s op de Bitcoin-blockchain te creëren, is het onderwerp weer springlevend. Waar is dit aan te danken? Axel legt het je uit. Ook bespreekt hij het verloop van de DOGE-koers, die sinds zijn opvallende piek eerder deze week weer terugzakt naar zijn oorspronkelijke prijs. De reden hiervoor: Twitter-eigenaar Elon Musk heeft de blauwe vogel, die hij vorige week verruilde voor een hond, weer teruggezet als het logo van Twitter. Is deze stunt helemaal voorbij?

Verder bespreekt Axel in de video van vandaag het rendement van Bitcoin ten opzichte van de aandelenindexen en legt hij uit wat Duitsland van plan is met nieuwe wetgeving rondom zogeheten ‘crypto-aandelen.’

De nieuwste crypto hype: Magic Eden op Bitcoin

Sinds januari is het mogelijk om NFT’s te maken en te verhandelen via Ordinal en dat is al veelvuldig gedaan. Het totale aantal nadert de 1 miljoen en deze kunnen worden verhandeld via marktplaats Magic Eden. Magic Eden heeft bekend gemaakt naast losse NFT’s, nu ook handel in volledige collecties aan te bieden. Op andere blockchains bestond Magic Eden al wat langer, maar is pas beschikbaar op Bitcoin. Vandaag zal het nieuwe platform voor collecties lanceren.

Het eerste launchpad-project van Magic Eden op Bitcoin is Deadjira, een spin-off van het Ethereum NFT-project Godjira, met een reeks van 107 gepixelde profielfoto’s met hagedissenthema. Wat is het platform nog meer van plan?

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 7 april: NFT’s zijn springlevend, DOGE maakt een duik appeared first on BLOX | Nieuws.