Iedere werkdag bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen binnen de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij altijd binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Tijd om te kijken naar het nieuws!

Het is nooit saai in de cryptowereld. Vandaag neemt Axel je mee in de verschillende rechtszaken waarbij de SEC betrokken is, de Amerikaanse financiële waakhond. Ditmaal spande de SEC zelf eens geen rechtszaak aan, maar moet het instituut van de rechter snel reageren op een petitie van cryptobeurs Coinbase. Axel legt je uit wat dit allemaal inhoudt. Ook gaan er geruchten dat de SEC in zijn zaak tegen Ripple Labs met het cryptoplatform zou hebben afgesproken om de zaak in het geheim te schikken. Wat zou dit betekenen voor de cryptowereld?

Wordt de zaak tussen SEC en Ripple gesetteld?

De rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC, die al zo´n 2,5 jaar loopt, komt binnenkort wellicht tot een einde. Er gaan namelijk geruchten dat de twee partijen volgende week tot een schikking willen komen in een geheime bijeenkomst. Deze bijeenkomst zou plaatsvinden op 8 mei.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begon deze rechtszaak in december 2020. De SEC was van mening dat Ripple Labs met de verkoop van XRP een ongeregistreerd effect op de markt bracht. De zaak is erg spannend, wand de uitkomst van dit juridisch geschil is van groot belang voor de crypto-industrie. 

Meer weten over crypto? Vraag het Axel!

Iedere nieuwe dag valt er weer iets nieuws te leren. Heb jij brandende vragen over crypto of wil je weten wat Axel eigenlijk van jouw favoriete coin vindt? Vraag het hem! Laat je bericht achter in de comments op Instagram of onder de dagelijkse nieuwsvideo.

Blijf op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van de nieuws video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 5 mei: SEC weer in de rechtszaal en Bitcoin omzet voor Cash app appeared first on BLOX | Nieuws.