In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van de andere nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat hij het hebben over het papiertje waar het allemaal begon: de Bitcoin whitepaper. Dit document, dat omschrijft wat Bitcoin is, is vandaag namelijk 14 jaar oud geworden.

Daarnaast gaat Axel het hebben over Thailand. Niet omdat je daar leuke vakanties kan hebben, maar omdat het land doorgaat met een eigen crypto. Welke crypto is dat en waarom?

Thailand komt met eigen crypto

De Centrale Bank van Thailand neemt meer tijd om onderzoek te doen om een eigen digitale valuta te ontwikkelen. Dit type crypto, voor zover je dat zo mag noemen, wordt een Central Bank Digital Currency (CBDC).

Dit weekend schreef de lokale media dat de Bank of Thailand (BoT) doorgaat met het ontwikkelen van een CBDC, maar moet “ervoor zorgen dat het aanvullende voordelen biedt voor het financiële systeem met goed risicobeheer.”

Volgens de Thaise Centrale Bank zal CBDC helpen om kosten te besparen, de bedrijfsefficiëntie te verbeteren, het afwikkelingsrisico te verminderen en het gebruik van lokale valuta bij internationale betalingen te ondersteunen. Maar is dat wel zo?

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 31 oktober: Bitcoin whitepaper 14 jaar oud, Thailand krijgt eigen crypto appeared first on BLOX | Nieuws.