Goeiemiddag! Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij supersnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

In de video van vandaag brengt Axel je zoals altijd binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Want er is eindelijk weer iets te vieren: de collectieve rekenkracht op het Bitcoin-netwerk heeft een nieuw hoogtepunt bereikt, wat betekent dat Bitcoin op dit moment veiliger is dan ooit. Ook is er meer dan 100 miljoen dollar aan gestolen crypto teruggegeven door de dader van een grote hack bij Euler Finance. Daarnaast kondigde Nasdaq, een van ‘s werelds grootste financiële spelers, tijdens de Blockchain Week Summit in Parijs aan op de korte termijn crypto-diensten te gaan aanbieden. Dat zo’n grote, belangrijke speler juist in deze periode de crypto-wereld omarmt, is zeker een positief signaal voor de industrie te noemen.

Verder bespreekt Axel de nieuwe situatie bij de failliete Silicon Valley Bank, want deze is per direct overgenomen door een andere Amerikaanse speler: de First Citizens Bank. Ook kan Tether-CTO Paolo Ardoino crypto-investeerders geruststellen – het bedrijf zegt momenteen nog 1,7 miljard extra in reserves te hebben voor stablecoin USDT.

Nog nooit zo veel computerkracht op het Bitcoin-netwerk

De rekenkracht op het netwerk van Bitcoin heeft dit weekend een nieuw record behaald. Bitcoin is nog nooit zo veilig geweest, en zou nu zomaar het veiligste netwerk van de wereld kunnen zijn.

Al deze computerkracht wordt geleverd door miners – ofwel er komen nieuwe miners bij of bestaande miners kopen nieuwe apparatuur. De belangrijkste reden om te minen is om er iets aan te verdienen en dankzij de stijgende Bitcoin koers valt er weer genoeg winst te behalen. Dit heeft ertoe geleid dat meer miners zijn aangesloten op het Bitcoin-netwerk en dit weekend een nieuw record is behaald.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Crypto recap 27 maart: record voor BTC-netwerk, gestolen crypto terecht en Nasdaq duikt in crypto-diensten appeared first on BLOX | Nieuws.