Goeiemiddag! De laatste ontwikkelingen in de crypto markt volg je in de dagelijkse nieuwsvideo van BLOX. Vandaag praat Jari je weer helemaal bij en dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij supersnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Tijd voor het laatste nieuws!

Er zijn weer veel nieuwe ontwikkelingen gaande in de wereld van crypto. Zo lijkt de ‘gewone’ wereld crypto steeds beter te kunnen vinden en gaan steeds meer overheden aan de slag met de blockchain. De Société Générale, een van de belangrijkste Franse banken, lanceert namelijk een digitale euro. Deze stablecoin gaat ‘CoinVertible’ heten en is een CBDC, een digitale valuta die wordt uitgegeven en beheerd door een centrale bank. Wat betekent deze ontwikkeling? Jari legt het je uit! Verder bespreekt hij nog een andere nieuwe CBDC: want ook Zimbabwe introduceert een nationale digitale valuta. Deze Zimbabwaanse stablecoin moet het land helpen zijn gigantische inflatie te bestrijden en zal worden gedekt door goud.

Verder bespreekt Jari de opvallende promotie voor Bitcoin mining door het World Economic Forum (WEF) en praat hij je bij over de huidige stand van zaken bij Ethereum.

Nieuwe goudgebonden stablecoin in Zimbabwe

De Reserve Bank of Zimbabwe (RBZ) heeft plannen om een goudgedekte digitale valuta te lanceren. De munt kan als wettig betaalmiddel in het land functioneren om de lokale valuta te stabiliseren. De introductie van de digitale goudtokens is dan ook de eerste stap van de centrale bank om de goudreserves van het land te gebruiken om de Zimbabwaanse dollar te stabiliseren.

Inflatie is namelijk zeker geen onbekend fenomeen in Zimbabwe. In 2009 steeg deze zelfs tot astronomische niveaus en bereikte daarna een punt dat er met briefjes van 100 biljoen dollar werd betaald. Dit resulteerde in een totale ontwrichting van de economie en de samenleving van Zimbabwe, met grote gevolgen voor de levensstandaard en de politieke stabiliteit van het land. Is een stablecoin wellicht de oplossing voor het Afrikaanse land?

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 24 april: Ethereum update en nieuwe CBDC’s appeared first on BLOX | Nieuws.