In zijn dagelijkse nieuwsvideo bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen binnen de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij altijd binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Tijd om te kijken naar het nieuws!

Vandaag praat Axel je bij over het belangrijkste crypto nieuws van de dag. Het is zover: een nieuw wettelijk kader om crypto te reguleren, is goedgekeurd door het Europees Parlement. Hoewel dit voor sommige landen meer betekent dan voor andere, zijn beleidsbepalers en industrieleiders hier desondanks enthousiast over. Ook daalt de Bitcoin koers verder na een zogeheten ‘long squeeze’. En wordt de munt achter de schermen toch weer stiekem aangekocht door Tesla? Axel vertelt je er meer over.

Verder gelooft on-chain analysebedrijf Glassnode dat de bearmarkt voor Bitcoin zo goed als voorbij is. Tot slot is ook de Dogecoin koers weer in beweging, ditmaal vanwege de lancering van het Starship van Elon Musk.

Enthousiasme over goedkeuring MiCa

Afgelopen donderdag gaf het Europees parlement goedkeuring voor de nieuwe MiCa-wetgeving. Na een stemronde bleek deze wet het met een ruime meerderheid van 517 stemmen vóór en 38 tegen gehaald te hebben. Hiermee is de eerste reeks regels van de Europese Unie om crypto te reguleren dus goedgekeurd.

MiCA is een reeks voorschriften en richtlijnen die bedoeld zijn om duidelijkheid te creëren in de manier waarop lidstaten omgaan met cryptocurrency. De EU wil consumenten namelijk beter beschermen en witwassen via crypto voorkomen. Hoewel sommige mensen MiCA misschien zien als een nieuwe poging van de EU om meer controle te krijgen over lidstaten, hebben landen echter nog wel enige vrijheid om te beslissen hoe deze regels worden geïmplementeerd. Waar de regels voor inwoners van landen zonder crypto-regelgeving veel strenger worden, verandert er in Nederland voorlopig nog niets.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 21 april: Bitcoin daalt verder en EU keurt crypto wetgeving goed appeared first on BLOX | Nieuws.